Mèdia 29/06/2014

La SEPI salva RTVE de la fallida amb una injecció de 130 milions

Ara
1 min

BarcelonaRTVE respira més tranquil·la, des del punt de vista financer, després que aquest divendres el consell d’administració de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) aprovés una injecció de 130 milions d’euros, segons explicava ahir el diari El Mundo. La decisió ha estat comunicada ja al president de l’ens, Leopoldo González-Echenique, que complia precisament ahir dos anys de mandat i que havia sol·licitat en repetides ocasions ajut financer per reequilibrar els comptes de l’ens públic. RTVE fa dos anys que encadena pèrdues superiors als 110 milions d’euros. En total, arrossega 716 milions de pèrdues sobre un capital social de 1.510 milions. L’operació de la SEPI comportarà, de fet, una reducció de prop de 300 euros en el capital social de la radiotelevisió pública espanyola, per equilibrar comptablement la situació patrimonial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels avals de la SEPI ha estat aprovar l’entrada extraordinària de diners sense cap condició a canvi (en un primer moment s’havia dit que requeriria un pla d’ajustament de despeses). Segons el diari, la direcció de l’ens presentarà al seu consell d’administració aquest dilluns un pla d’eficiència que inclou algunes retallades al pressupost.

Però RTVE no pot cantar encara victòria, perquè està a l’espera d’un altre ajut tan fonamental o més que el de la SEPI: la reforma del seu model de finançament. En concret, es vol examinar l’anomenada taxa de les telecos, que en els últims anys ha anat minvant. I continua pendent la venda de 29 immobles que, en el seu moment, es van valorar en 196,54 milions d’euros i que tramita la consultora KPMG.

stats