Mèdia 12/05/2014

GraphTV: una eina per saber si una sèrie us decebrà abans de perdre-hi el temps

Una web permet veure com evoluciona la nota que posen els espectadors a cada un dels episodis

Ara
2 min
Evolució de la sèrie 'Lost'

BarcelonaSi sou dels qui us vau enganxar a la sèrie 'Lost' i encara esteu indignats per les últimes temporades -sobretot per l'episodi final- la web GraphTV us pot interessar. Es tracta d'una aplicació, feta per l'enginyer informàtic nord-americà Kevin Wu, que utilitza la puntuació que els internautes fan de cada un dels episodis de les principals sèries anglosaxones a la Internet Movie Database (IMDb) per fer gràfiques de l'evolució de la sèrie i de cada una de les temporades. Amb GraphTV podeu saber, abans de començar-la, si una sèrie us decebrà.

Si la línia mitjana de la puntuació d'una sèrie és ascendent, com passa amb les dues temporades que s'han emès fins ara de 'House of Cards', podeu esperar que la sèrie us agradi cada vegada més. En canvi, si mireu l'evolució de 'Lost', podeu comprovar com la puntuació mitjana va davallant, malgrat algunes temporades millors que les altres. Si el primer episodi comença amb un prometedor 9,4 sobre deu, l'últim queda en un 7,9.

Ara, heu de tenir en compte que la gràfica només es fa amb els episodis que ja s'han emès i han puntuat els internautes; de 'House of Cards' només s'han emès dues temporades, per exemple. Però les gràfiques us permetran aventurar que d'altres sèries que ja s'han emès del tot us poden interessar més i més a mesura que avancin. Si coincideixen amb els vostres gustos personals, és clar. Cada una de les cinc temporades de 'The Wire', per exemple, té una trajectòria ascendent que es remata en un últim episodi valorat amb un nou de mitjana.

stats