Efectes especials
Mèdia Sèries 18/09/2022

Els dits regenerats de ‘La casa del dragón’ i altres distraccions memorables de les sèries

Al tercer capítol de la preqüela, els fans més atents han detectat que el rei Viserys té més falanges de les que li pertoquena

Rory Elliott Armstrong
4 min
L'erro d'edició dels dits del Rei Viserys al tercer capítol de la primera temporada

BarcelonaEn el tercer episodi de La casa del dragón, una sèrie en què els efectes especials tenen un gran protagonisme, el rei al Tron de Ferro, Viserys, ha perdut dos dits a causa d’una malaltia. Les dues falanges, però, apareixen i desapareixen misteriosament a causa d'un error d'efectes especials que molts fans han detectat ràpidament. En una escena en què el rei entrega a un dels seus soldats una carta per al seu germà, els dos dits teòricament amputats apareixen units a la mà com si no hagués passat res. Els dits, però, tenen un color verd que indica que havien de ser editats amb efectes especials i que, per tant, no haurien d'haver sortit al capítol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal com van avisar els creadors de la sèrie, en la primera temporada de La casa del dragón hi ha diversos salts temporals. El primer té lloc entre el segon i el tercer capítol, quan la trama avança tres anys de cop. Al segon capítol, a Viserys només li falta un dit, i potser això emfatitza la severitat de l’error, ja que justament era un indicador del temps transcorregut.

A continuació, repassarem altres distraccions que han tingut lloc en algunes de les sèries més populars de la televisió; errors que ens han sorprès, han fet riure o també han fet reflexionar. 

El cafè amb llet de la Daenerys

El cafè amb llet de la Daenerys

Joc de trons havia sobreviscut set temporades sense que es parlés de cap error greu de producció, fins que va arribar l’escena de Daenerys Targaryen amb un got de cafè de Starbucks damunt la taula, cosa que no acompanyava gaire els coberts medievals de plata i els caps de porcs amb pomes a la boca. Uns dies després de l’incident, els responsables de la sèrie van publicar un tuit ple d'ironia que explicava que el cafè amb llet sí que era un error, perquè Daenerys havia demanat un té d’herbes. 

Si el cafè amb llet no era suficient per acabar amb la set dels personatges, en la mateixa temporada van aparèixer unes ampolles d’aigua als peus de Samwell Tarley en una de les escenes més importants del programa: quan els senyors de les dinasties més destacades escollien el nou líder dels Sets Regnes.  

Els calçotets Calvin Klein de Tommy Shelby

El calçotets Calvin Klein de Tommy Shelby

En el tercer capítol de la cinquena temporada de Peaky Blinders, en una trobada sexual entre els protagonistes, alguns espectadors van ser distrets per la marca de roba dels calçotets de Tommy Shelby, que duia uns calçotets de Calvin Klein, empresa fundada 50 anys després de quan té lloc l'acció de la sèrie britànica.

Els calçotets de Shelby no són l’única peça de roba interior amb un lloc destacat a la llista d'errors televisius il·lustres. En la primera temporada de La casa de papel el color de les calces de Mónica, encarnada per Ester Acebo, passen de ser blanques a negre d'un capítol a un altre.

El viking que rema sense rems

Vikings és una de les grans produccions en què tots els detalls estan pensants al mil·límetre. A més, tant el vestuari dels personatges com els escenaris són espectaculars i destaquen pel seu gran realisme. No obstant això, alguna vegada també han comès algun error. En el capítol dotze de la quarta temporada veiem diversos homes remant a bord d'un vaixell. Si ens fixem bé en l'escena, però, detectem un dels figurants fent el gest de remar sense portar cap rem a les mans.

Un error similar es va viure en el plató de Joc de trons durant la setena temporada. Aquí, però, no hi ha rems invisibles. En el capítol sis, en una expedició de Jon Neu més enllà del mur, es pot veure com, mentre ell i un grup de salvatges estan combatent un grup de caminants blancs, un dels soldats està lluitant contra l’aire: sembla que els editors s’havien oblidat d’incloure el seu oponent a l’escena. 

‘The walking dead’ i l'escopeta  

Carl i l'escopeta a l'ull equivocat

Tot i que no sempre ha tingut imatges digitals bones, per norma general, The walking dead destaca per uns efectes especials més que decents. La sèrie de zombis, però, no s'escapa d'errors inesperats. Al capítol quinze de la setena temporada, el Carl, el personatge encarnat pel Chandler Riggs, agafa una escopeta i se la col·loca disposat a disparar. No seria res de l'altre món si no fos perquè el jove ha perdut un ull i justament decideix que la millor manera d'apuntar amb l'arma és mirant per l'ull que té tapat amb un pegat.

Mentre estem completament immersos en la Terra Mitjana, el territori de Ponent o l’apocalipsi zombi, els errors de producció ens poden distreure i fer-nos tornar al món real, cosa que precisament és el que intenten evitar les sèries. Però també són un petit recordatori que malgrat els orcs, els dracs o els elfs, tots som humans i cometem errors.

stats