Estrenes

L'agost no és un desert de sèries: les ficcions que s'estrenen aquest mes

Entre els plats forts hi ha 'La casa del dragón', seqüela de 'Joc de trons', i 'Andor', nova entrega de l'univers de 'Star Wars'

3 min
Matt Smith, un dels protagonistes de 'La casa del dragón'

BarcelonaEls temps en què a l'estiu no passava res són un record del passat. Amb l'arribada de les plataformes qualsevol mes és bo per estrenar sèries. Enguany, l'agost s'ha convertit en el moment preferit dels serveis de streaming per llançar algunes de les seves ficcions més potents. Fem un repàs de les sèries d'estrena més interessants que arribaran aquests dies.

1.
'A league of their own' (Amazon)

12 d'agost

Una de les imatges de la sèrie

És un dels projectes més esperats d'Amazon: l'adaptació televisiva d'Elles donen el cop, pel·lícula dels anys 90 protagonitzada per Geena Davies, Madonna i Tom Hanks. La cinta explicava la història d'un grup de dones que formaven un equip de beisbol durant la Segona Guerra Mundial, quan els homes estan combatent i l’esport corre el risc de desaparèixer. La plataforma ha explicat que la nova sèrie recollirà l'esperit de la pel·lícula i aprofitarà per aprofundir en alguns dels seus temes com ara les desigualtats racials o de gènere. La sèrie, que estarà protagonitzada per personatges diferents del film, compta amb un repartiment d'actrius solvents tot i que força desconegudes pel gran públic, com ara Abbi Jacobson (Broad city), D'arcy Carden (The good place) i Chanté Adams.

2.
'Después del huracán' (AppleTV+)

12 d'agost

Vera Farmiga

AppleTV+ estrena aquesta minisèrie basada en el llibre Five days at memorial, de Sheri Fink, el mateix que Ryan Murphy volia adaptar per a la tercera temporada de la sèrie d'antologia American crime story que havia d'explicar les conseqüències de l'huracà Katrina. Finalment, els drets del llibre se'ls va quedar el guionista Carlton Cuse, que junt amb John Ridley, ha escrit aquesta minisèrie sobre l'impacte de la catàstrofe en un hospital de la zona. Vera Farmiga dona vida a una de les doctores que ha de continuar atenent pacients mentre l'hospital es queda sense llum i la temperatura no para de pujar.

3.
'She-hulka: Abogada Hulka' (Disney+)

17 d'agost

Tatiana Maslany

Tatiana Maslany, que va enlluernar la crítica interpretant les múltiples protagonistes d'Orphan Black, es posa al capdavant de la nova aventura Marvel de Disney+, She-Hulka, la versió femenina de Hulk. L'actriu interpreta Jennifer Walters, una advocada especialitzada en casos relacionats amb superherois que es converteix en una superdona gegant de color verd després de rebre una transfusió de sang del seu cosí, Bruce Banner, també conegut com a Hulk. Maslany ha assegurat que la història del personatge és "l'antítesi de la majoria de les narratives de superherois", ja que la Jennifer no vol els poders que ha rebut. En la sèrie també participen Mark Ruffalo, que torna a interpretar Hulk, Tim Roth i Jameela Jamil, que dona vida a Titania, la principal rival de Hulka.

4.
'Bad sisters' (AppleTV+)

19 d'agost

Les protagonistes de 'Bad sisters'

Sharon Horgan, cocreadora de Catastrophe, torna a la càrrega amb el seu particular sentit de l'humor. La guionista i actriu escriu i protagonitza Bad sisters, una comèdia negra de misteri sobre les germanes Garvey, unides per la mort prematura dels seus pares i la promesa de protegir-se les unes a les altres. La sèrie, ambientada a la costa d'Irlanda, tindrà deu episodis que s'estrenaran setmanalment.

5.
'Surfside kids' (AppleTV+)

19 d'agost

Les protagonistes de la sèrie

És una de les apostes d'AppleTV+ per al públic infantil. La plataforma ha adaptat la saga de còmics homònima sobre dues millors amigues, la Sam i la Jade, que es dediquen a resoldre misteris sobrenaturals en una ciutat costanera de Califòrnia. Aquest estiu tindrem sobredosis de noies embolicades en fenòmens inexplicables, ja que a finals de juliol Amazon va estrenar Paper girls, adaptació d'uns coneguts còmics i la seva resposta femenina a Stranger things.

6.
'La casa del dragón' (HBO Max)

22 d'agost

Un dels personatges de la seqüela de 'Joc de trons'

És una de les estrenes més esperades de l'any. HBO Max ha triat finals d'agost per llançar la que se suposa que ha de ser la seva sèrie més exitosa dels pròxims anys, La casa del dragón, seqüela de Joc de trons. La ficció ha de respondre la pregunta de si als espectadors els han quedat ganes de seguir endinsant-se en l'univers de George R.R. Martin, sobretot després del polèmic final de Joc de trons. La casa del dragón, que s'ambienta 300 anys abans dels fets que explica la sèrie original i està basada en el llibre Foc i sang, comptarà amb deu episodis en la seva primera temporada i se centrarà en la dinastia dels Targaryen, de la qual formava part Daenerys (Emilia Clarke), una de les grans protagonistes de la sèrie original. Un dels noms destacats de la nova ficció és Matt Smith, conegut per Doctor Who i The Crown, que donarà vida al príncep Daemon Targaryen, germà petit del rei Viserys i hereu del tron.

7.
'Andor' (Disney+)

31 d'agost

Diego Luna

L'agost acabarà amb un altre plat fort: una nova entrega de les sèries de Star Wars. En aquest cas el protagonista és Cassian Andor, personatge interpretat per Diego Luna, que emprèn el seu propi viatge per convertir-se en un heroi. La ficció, que temporalment se situa abans de Rogue One, explica com va néixer la rebel·lió contra l'Imperi i les persones que hi van participar.

stats