Plataformes

Més enllà de 'La casa del dragón': les sèries del cap de setmana

'Hermanas hasta la muerte' o 'Alma' són algunes de les novetats

2 min
Les germanes Carvey

BarcelonaLa gran estrena seriòfila dels pròxims dies és La casa del dragón, preqüela de Joc de trons. Però abans que els dracs aterrin a HBO Max, cosa que faran dilluns, hi haurà altres estrenes a les plataformes. Una de les destacades, a més de She-Hulk (ja disponible a Disney+), és Hermanas hasta la muerte (AppleTv+), una comèdia negra i de misteri irlandesa creada i protagonitzada per Sharon Horgan, que va rebre el favor de la crítica amb Catastrophe.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Basada en la ficció belga Clan, la nova proposta d'AppleTV+ se centra en l'enigma de com va morir John-Paul Williams, un home manipulador i controlador casat amb la Grace (Anne-Marie Duff, protagonista de la Shameless britànica), una de les cinc germanes Garvey. A més de la Grace, aquest clan femení irlandès, unit per la mort prematura dels pares, està format per l'Eva (la mateixa Horgan), la més gran i responsable de les germanes; l'Ursula (Eva Birthistle), que és infermera; l'esbojarrada Bibi (Sarah Greene) i la Becka (Eve Hewson), la més petita i dolça de la família. Evidentment, cap d'elles sent una especial estima pel seu cunyat, que fa la vida impossible a la Grace.

Comparada amb 'Big little lies'

Hermanas hasta la muerte ha despertat comparacions amb Big little lies. La sèrie de l'HBO i la d'AppleTV+ tenen alguns punts en comú: un escenari de costa (en aquest cas a Irlanda; en el de Big little lies, a Califòrnia), un repartiment quasi íntegrament femení i una narració en dos plans temporals que té com a objectiu final revelar un gran misteri. La sèrie arrenca amb el funeral del John-Paul i l'aparició dels germans Claffin, dos agents d'assegurances que sospiten que no es tracta d'una mort casual. Aviat es fa evident per a l'espectador que les germanes han tingut alguna mena d'implicació en la mort del cunyat. A partir d'aquí, la sèrie es divideix en dos plans temporals, el present i els flash-backs que mostren com el John-Paul maltractava la seva dona i com també tenia una actitud abusiva amb les seves cunyades.

"La relació entre germanes és un tema que s'ha explicat molt bé en altres sèries, però a mi em va atrapar que fossin moltes germanes i les connexions que hi havia entre elles", explica Horgan, que a la vida real també té quatre germans. "Després hi ha els petits grups entre les cinc. Qui té cura de qui? Quina és la relació entre la més gran i la més petita? Com ho viu la germana del mig? Per a mi aquest tema és sempre interessant", remarca l'actriu i guionista.

Amb una primera temporada de deu episodis, la nova sèrie d'AppleTV+ també és un bitllet per viatjar a Irlanda, ja que les localitzacions del país hi tenen una gran importància. Un dels llocs amb més importància a la sèrie és Forty Foot, una zona de bany de la badia de Dublín amb grans formacions rocoses. Durant anys va ser un espai on només es podien banyar homes. Les protestes feministes dels anys 70 van aconseguir canviar la situació i actualment molts dublinesos s'apropen fins a Forty Foot per fer el tradicional bany del dia de Nadal. És en aquest enclavament on les germanes es prometen que passi el que passi en les seves vides sempre faran el bany nadalenc a Forty Foot i es protegiran les unes a les altres.

Les altres propostes
  • 'Las chicas de Surfside' (AppleTV+) AppleTV+ també estrena aquest cap de setmana una proposta destinada al públic adolescent, 'Las chicas de Surfside'. Basada en una saga de novel·les gràfiques de Kim Dwinell, la sèrie se centra en la història de la Sam i la Jade, dues millors amigues que es dediquen a resoldre misteris en una tranquil·la ciutat de costa de Califòrnia. Aquesta ficció familiar se suma a la tendència de sèries que barregen misteris i adolescents, com ara 'Stranger things', el gran èxit de Netflix, o la més recent 'Paper girls', també adaptació d’uns còmics i que es pot veure a Amazon Prime Video.
  • 'Alma' (Netflix) Mireia Oriol, coneguda per haver estat una de les protagonistes de 'Les de l’hoquei', protagonitza el nou 'thriller' sobrenatural de Netflix. L’actriu catalana dona vida a l’Alma, una noia que sobreviu a un accident d’autobús en què tota la resta de viatgers moren. Quan es desperta a l’hospital, l’Alma no recorda res de l’accident però tampoc de la seva vida passada. L’amnèsia i el trauma fan que comenci a experimentar unes visions que li semblen indesxifrables. La noia s'haurà d’unir als seus familiars i amics, als quals no recorda, per intentar resoldre el misteri que envolta l’accident i, de passada, intentar recuperar la seva identitat. La sèrie, que s’ha rodat íntegrament a Astúries, està dirigida per Kike Maíllo i Sergio G. Sánchez.
stats