Defunció

Mor el creador de 'Cuéntame cómo pasó', el mateix dia del final de la sèrie

Eduardo Ladrón de Guevara, que tenia 80 anys, s'havia queixat recentment de la mala actitud d'alguns dels actors del drama de RTVE

2 min
Eduardo Ladrón de Guevara

BarcelonaEduardo Ladrón de Guevara, un dels cocreadors de la sèrie Cuéntame cómo pasó, ha mort aquest dimecres a l'edat de 80 anys. La seva mort es produeix el mateix dia que la longeva sèrie de RTVE s'acomiadarà definitivament de l'audiència. Aquest vespre, després de 22 anys en emissió, Cuéntame cómo pasó oferirà el seu últim capítol, que està dedicat al Carlos, el fill dels Alcántara que ha exercit de narrador de la història familiar des de l'inici de la sèrie. El sindicat de guionistes Alma ha anunciat la mort del creador agraint "el seu talent i la seva feina en una llarga trajectòria".

Tot i que la idea original de la sèrie és del productor Miguel Ángel Bernardeau, marit d'Ana Duato, Ladrón de Guevara va ser un dels creadors de la ficció i un dels guionistes que més temps van formar part de la producció, des del 2001 fins al 2017. També va exercir de coordinador de guions.

En les últimes setmanes, Ladrón de Guevara va protagonitzar diversos titulars després que es queixés de la mala actitud d'alguns dels membres del repartiment de Cuéntame cómo pasó, com Irene Visedo, que interpreta Inés Alcántara. "En aquesta sèrie hi va haver actors amb molt poca educació. Jo he patit molt perquè durant les anomenades taules italianes, quan ens reuníem i llegíem els guions, els actors es van convertir en autèntics inquisidors", va assegurar en una xerrada organitzada per Alma. Durant la seva intervenció el guionista va assegurar que aquesta mena d'actituds van començar gairebé des del segon o tercer episodis. A més, va aprofitar per assenyalar directament l'actriu Irene Visedo, que dona vida a Inés Alcántara, com una de les membres del repartiment que es van encarar amb els guionistes. "Al principi, devia ser el capítol tres o quatre, vam arribar a la taula per llegir el guió i una actriu, quan estàvem a punt de començar, treu de la bossa un guió que havia escrit ella. L'actriu es diu Irene Visedo, i em vaig quedar atònit. Aquí em sembla que la productora no va actuar bé. Va ser la primera vegada que els actors es van imposar i així ens va anar en molts moments", va destapar el guionista. "A part de com és de vexatori, crea un ambient francament dolent. Mai li vaig fer un retret, però sempre que he tingut ocasió he denunciat aquest lamentable succés", va remarcar.

A més de ser conegut per la seva feina a Cuéntame cómo pasó, Ladrón de Guevara també va treballar en altres sèries molt conegudes de l'audiovisual espanyol com Farmacia de guardia, Los ladrones van a la oficina o Querido maestro.

stats