Mèdia Sèries 09/09/2022

'The Crown' suspèn el rodatge a Barcelona en senyal de dol per la mort d'Elisabet II

La sèrie havia de rodar als Jardinets de Gràcia escenes dels últims dies de la vida de Diana

2 min
Imelda Staunton interpretarà Elisabet II en les dues temporades de 'The Crown'

BarcelonaTot estava preparat perquè dijous i aquest divendres els Jardinets de Gràcia de Barcelona es convertissin en escenari de The Crown, la sèrie de Netflix i Peter Morgan sobre el regnat d’Elisabet II. Finalment, però, la mort de la reina va fer que els responsables de la producció decidissin suspendre el rodatge en senyal de dol. La productora havia triat aquesta zona de Barcelona per recrear París i filmar una de les escenes cabdals de la ficció: la mort de Lady Di, que va tenir lloc l’agost del 1997 al pont de l’Alma de la capital francesa. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la senyalització de l’Ajuntament de Barcelona que es podia veure aquest matí als Jardinets de Gràcia, la zona estava reservada per a una filmació des de dijous —dia de la mort de la reina— a les 20 h fins a aquest divendres a les 16 h. Un cop coneguda la notícia de la defunció d’Elisabet II, la productora de The Crown va decidir ajornar la filmació i desmuntar els decorats que ja estaven instal·lats als Jardinets, com ara un quiosc típicament parisenc o un pirulí en què es podien veure anuncis en francès i amb referències temporals a l’estiu de 1997. Aquest matí diversos treballadors, que han evitat parlar amb la premsa, han tret el material de la zona i la productora de The Crown ha anunciat oficialment que suspèn temporalment el rodatge de la sisena temporada en senyal de respecte. “El rodatge també s’aturarà el dia del funeral de sa majestat”, explicaven en un comunicat. 

Treballadors de 'The Crown' desmuntant els decorats.
Treballadors de 'The Crown' desmuntant els decorats.
Treballadors de 'The Crown' desmuntant els decorats.
Senyalització de la zona de rodatge.
El pirulí d'estil parisenc fet per al rodatge.

Una nova actriu per a la reina

La mort de Lady Di, que va impactar molt negativament en la imatge pública d’Elisabet II per la fredor amb què va reaccionar, serà una de les trames centrals de les últimes temporades de The Crown, que acabarà amb l’emissió de la sisena entrega. Estava previst que el fatal desenllaç de la "princesa del poble" fos el colofó de la cinquena temporada, però és probable que aquesta trama també estigui present a la sisena entrega.  

Un dels fets distintius de The Crown és que renova el repartiment cada dues temporades per adequar-se al pas del temps que experimenten els personatges. Després que Claire Foy i Olivia Colman donessin vida a la reina, ara serà Imelda Staunton qui es posarà en la pell d’Elisabet II. Pel que al personatge de Diana de Gal·les, l'escollida per interpretar-la és l'actriu australiana Elizabeth Debicki, que agafa el relleu d'Emma Corrin.

stats