Mèdia 03/07/2012

La Sexta, exculpada en el cas d''El día de la mierda'

El Tribunal Suprem desestima un recurs de Telecinco i deixa en ferm que La Sexta podia fer paròdia dels programes de Mediaset a 'Se lo que hicisteis', perquè era un espai de paròdia

Ara
1 min
Esquetx 'El día de la mierda'

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha rebutjat, segons informa 'El Confidencial', el recurs de cassació presentat l'any passat per Mediaset Espanya contra la resolució de l'Audiència Provincial que donava la raó a laSexta en el litigi que mantenia amb Telecinco pel famós esquetx titulat 'El dia de la mierda', emès a finals de 2009, al programa de Patricia Conde: 'Sé lo que hicisteis ...'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En primera instància, el jutjat número 11 de Madrid, va condemnar La Sexta a pagar 100.000 euros d'indemnització per danys morals i a retirar de la web del programa el vídeo. En aquell moment el tribunal va argumentar: "Aquest vídeo incideix de ple en una activitat concurrencial de denigració d'un competidor". La sentència afirmava que "la seva finalitat primordial no és l'exercici del dret a la llibertat d'expressió ni el dret a comunicar ni a rebre lliurement informació amb la corresponent creació d'un estat d'opinió". Des del punt de vista del jutge, l'esquetx tractava "d'influir en el mercat i en la decisió dels consumidors a l'hora de triar el canal de televisió que veuran".

La Sexta va decidir recórrer al maig de 2011 i l'Audiència Provincial de Madrid va acollir el recurs plantejat per La Sexta. Així, va desestimar la demanda de Telecinco. Tal com recull 'El Confidencial', l'Audiència advertia que 'Sé lo que hicisteis' era un programa de paròdia, cosa que qüestionava la seva capacitat per influir en el mercat.

Després d'aquesta decisió, Telecinco va recórrer en cassació davant el Tribunal Suprem i fa unes setmanes va desestimar el recurs. Per tant, la resolució de l'Audiència Provincial queda en sentència ferma.

stats