Mèdia 19/09/2017

El Síndic de Greuges portarà al Consell d'Europa els "atacs" als mitjans de comunicació catalans

Rafael Ribó ha rebut aquest dimarts una carta de diversos representants del sector

Ara
2 min
Representants de diversos mitjans s'han reunit amb el Síndic de Greuges

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafael Ribó, s'ha compromès aquest dimarts a posar en coneixement del Consell d'Europa els atacs a la llibertat d'informació que pateixin els mitjans de comunicació catalans arran de la prohibició del referèndum de l'1 d'octubre. És la resposta que Ribó ha donat als representants del sector que aquest dimarts al migdia s'han reunit amb ell per "demanar la seva intervenció davant els atacs que estan rebent aquests dies diferents mitjans de comunicació del país".

El vicepresident de la Federació d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, Germà Capdevila; la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i els directors dels mitjans que durant els darrers dies han rebut requeriments de la Guàrdia Civil han lliurat a Ribó una carta en què constaten que "l'entrada de cossos de seguretat de l'Estat de naturalesa militar a les redaccions dels mitjans de comunicació i la identificació de periodistes són fets molt greus que posen en perill la llibertat d’informació i d’expressió", i denuncien que aquestes intervencions pretenen "limitar o condicionar" la missió dels mitjans d'"informar amb plena llibertat i sense coaccions".

"Aquest principi bàsic de qualsevol societat democràtica no pot veure's afectat pels esdeveniments polítics i socials del país, per la qual cosa creiem necessari denunciar amb contundència els fets esmentats", afegeix el document.

Capdevila ha lamentat l'atac "intolerable" i "molt preocupant" que han patit diversos mitjans de comunicació catalans amb l'entrada de la Guàrdia Civil a les redaccions i la identificació de periodistes per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "S'estan saltant els procediments que protegeixen a la professió. Estem pràcticament en una situació d'excepció que ens obliga a denunciar-ho al Síndic", ha condemnat Capdevila.

A través del correu electrònic, es poden fer arribar al Síndic adhesions al text que se li ha lliurat i també denúncies per impediments de la tasca periodística.

Carta dels mitjans de comunicació al Síndic de Greuges
stats