Mèdia 23/07/2021

Arriba el suplement d'estiu de l'ARA

Visites culturals, propostes, cuina, jocs, animals de companyia i els ‘pijos’ de Marc Giró, amb l’ARA

3 min
Algunes de les seccions del suplement

BarcelonaL’estiu ja no és l’època de sequera informativa que solia ser però, malgrat tot, la tensió de l’actualitat es rebaixa una mica. Són dies també de vacances, així que els que en fan ho aprofiten per carregar piles. Hi ha més temps per a la lectura i per ampliar horitzons, sigui viatjant literalment o a través del paper o la pantalla. Fidel a la cita, el suplement d’estiu de l’ARA arriba aquest diumenge, 25 de juliol, al quiosc farcit de propostes per a aquesta època de relatiu descans. Tots els continguts també es podran seguir a l’Ara.cat en un site especial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El suplement, que es publicarà diàriament fins al 29 d’agost, tindrà dotze pàgines i portada pròpia, i estarà encartat, de manera que es podrà separar del cos del diari. Així, si és el cas, es podrà repartir i compartir durant els esmorzars estivals. Com cada any, inclourà algunes sèries d’articles noves, pensades per a l’ocasió. És el cas de la que proposa el periodista Daniel Romaní, amb una ruta diària a través de col·leccions curioses, totes elles visitables pel públic, començant amb un museu privat dedicat a l’actriu Marilyn Monroe que hi ha a Sant Cugat del Vallès.

Una altra secció versarà sobre els animals de companyia. La periodista Selena Soro ha parlat amb multitud de personatges coneguts que ens expliquen la relació que tenen amb les seves bestioles. El pagès i youtuber Miquel Montoro, la dibuixant Flavita Banana, el doctor Jaume Padrós, l’economista i rector de la UPF Oriol Amat o la poeta Dolors Miquel són només algunes de les persones que han volgut explicar la seva passió pels animals. 

La llengua és un dels cavalls de batalla d’aquest diari, així que aprofitarem l’estiu per repassar amb els lectors quines eines digitals tenim per conèixer millor les paraules. El viatge el farem amb la secció Emparaulats, un particular diccionari firmat per la cap de Llengua de l’ARA, Maria Rodríguez Mariné. 

Aquesta secció s’alternarà, dia sí, dia no, amb la que han pensat Oriol Comas, director del festival Dau, i Jordi Deulofeu, professor d’educació matemàtica a la UAB, amb propostes de jocs de taula. A partir d’un tauler de 5x5 caselles, fàcil de fer a casa, veurem mil i una maneres de trencar-s’hi el cap i jugar amb la família o els amics. A més, la suma de tots els articles plantejarà un repte –amb premi!– per a aquells lectors amants dels enigmes. 

Cuina fresca i fàcil

Els que tenen tirada pels fogons solen aprofitar el temps extra que dona l’estiu per provar noves receptes i experimentar una mica. A la secció El Plat del Dia, Trinitat Gilbert demana cada dia a algun cuiner conegut que proposi un plat d’estiu que sigui alhora fàcil de preparar i original. 

A part d’aquestes propostes específiques del suplement, les pàgines acolliran seccions regulars del diari, com Estils, Mirades, Mèdia, les cartelleres de televisió i Gent, que tindrà una pàgina diària. Els continguts, però, estaran adaptats a la temàtica estival. A Estils, per exemple, cada dia hi haurà un reportatge a doble pàgina amb idees que els lectors podran incorporar als seus plans de vacances. En el cas de Mèdia, i aprofitant la desacceleració de les estrenes televisives, es mirarà cap enrere per traçar una breu història del feminisme a la televisió, a partir d’icones globals com Lucille Ball, Mary Tyler Moore o Candice Bergen.

I, seguint l’estela de l’any anterior, la contraportada l’ompliran les vides regalades dels pijos de Marc Giró. El periodista, que triomfa als migdies de RAC1, va ser una de les revelacions del Sant Jordi passat amb Pijos. Guia pràctica: qui són, què fan i on trobar-los, tot un tractat irònic i lúcid, a partir dels articles de l’ARA de l’estiu passat, sobre com és tenir molts diners i formar part de l’Upper Diagonal.

stats