Mèdia 07/01/2015

El suposat vídeo que la CNN té previst emetre quan arribi la fi del món

És l'enregistrament d'un tema musical gravat durant els anys 80 i que hauria d'emetre l'últim empleat viu de la cadena de notícies

Ara
2 min

BarcelonaEl canal de notícies nord-americà CNN té a punt des de fa més de 30 anys un vídeo que s'haurà d'emetre quan arribi la fi del món. El rumor ja havia circulat en diverses ocasions, però ara un exempleat de la cadena, Michael Ballaban, n'ha confirmat l'existència i n'ha publicat aquest suposat enregistrament al blog Jalopink.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest curiós vídeo, d'un minut de durada, s'hauria enregistrat l'any 1980, quan Ted Turner va fundar el canal, i per tant la qualitat d'imatge és molt baixa comparada amb els estàndards actuals. La gravació mostra una banda de música interpretant el tema 'Nearer, My God, to Thee' ['Més a prop, Déu meu, de tu'], un himne cristià compost durant el segle XIX. Segons el portal The Wrap, el grup que protagonitza aquest vídeo és la banda de les forces armades nord-americanes, que va inaugurar les emissions de la CNN l'1 de juny del 1980 amb la interpretació de l'himne nacional dels Estats Units. Aquesta altra gravació, doncs, s'hauria fet just a continuació de l'altra.

"Deixant de banda els problemes amb els satèl·lits, no tancarem fins a la fi del món", va prometre Ted Turner el 1980, en presentar el seu projecte. I va afegir: "Sortirem en antena l'1 de juny i ens hi quedarem fins a la fi del món. Quan arribi, la cobrirem, tocarem 'Nearer, My God, to Thee' i tancarem l'emissió". "La gent va pensar que feia broma, però tenim proves que no era així", explica ara Ballaban al seu article.

El periodista mostra també una imatge de la fitxa del vídeo a la base de dades de la CNN. Es titula 'Turner Doomsday Video' [vídeo de Turner per al dia del judici final] i inclou en vermell el missatge: "No l'emeteu fins que no es confirmi la fi del món". Suposadament, doncs, l'últim treballador viu de la CNN hauria de llançar aquest vídeo després de "confirmar" que efectivament el món s'acaba.

stats