Mèdia 03/05/2013

El Síndic demana a la Defensora del Poble que actuï d'ofici pel reportatge de Telemadrid

Rafael Ribó considera que el vídeo que vinculava el nazisme amb Catalunya ofèn i ignora la història europea

Ara
1 min

BarcelonaEl reportatge de Telemadrid que comparava el president Mas amb el nazisme i l'estalinisme ha motivat la intervenció del Síndic de Greuges. En un escrit enviat aquest divendres, Rafael Ribó ha demanat a la seva homòloga espanyola, Soledad Becerril, que actiu d'ofici, analitzi el vídeo i faci els "suggeriments" que consideri oportuns als responsables institucionals del canal autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el seu escrit Ribó recorda que les "opcions socials, ideològiques i de polítiques públiques que s'han succeït a Catalunya des de la recuperació democràtica" i que apareixen en el reportatge, "han obtingut un gran suport en les urnes, teixint grans consensos socials i polítics". Pel Síndic, aquestes opcions "es troben en la base de la gran unitat i cohesió civil existent en el nostre territori".

Ribó considera "intolerable que es faci servir un mitjà de comunicació per ofendre, com ho és que un programa informatiu ignori la història europea recent i confongui l'espectador comparant règims totalitaris i d'extermini amb altres d'absoluta legitimitat i pràctica democràtica". El Síndic considera motiu de preocupació que aquests mètodes siguin utilitzats "en una televisió pública" i apunta que "són les institucions públiques les responsables".

Ribó acaba el seu escrit apuntant que deixa el cas en mans de Becerril tota vegada que ni la Comunitat de Madrid ni l'administració espanyola tenen cap organisme regulador del sector audiovisual.

stats