Mèdia 22/04/2015

Teles i ràdios surten al carrer per celebrar Sant Jordi

TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i la SER emetran bona part dels seus programes des d'estudis mòbils en diversos punts de Barcelona

Ara
3 min
La Rambla plena de gom a gom, com en els millors Sant Jordi / XAVIER BERTRAL

BarcelonaCom és habitual, el centre de Barcelona s'omplirà aquest dijous d'estudis de ràdio i platós de televisió. La majoria de programes de les principals cadenes de ràdio i de televisió s'emetran des del carrer per celebrar la diada de Sant Jordi. Aquest és un resum d'aquestes programacions especials:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TV3

La televisió pública s'instal·larà durant tot el dia a la plaça Catalunya, des 'd'on s'emetran 'Els matins, el 'Telenotícies Comarques', el 'Telenotícies migdia', 'Divendres' i l'especial 'Els més llegits. A partir de les 8.00, Lídia Heredia i Helena Garcia Melero conduiran una edició especial d''Els matins' que inclourà una entrevista al conseller de Cultura, Ferran Mascarell (8.40), i converses amb la presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid; l'escriptora Care Santos; l'humorista Andreu Buenafuente; l'actor Jordi Rebellón, i la il·lustradora Pilarín Bayés. També passaran pel programa Dyango, Els Pets, Els Catarres i el cor In Crescendo.

A la tarda, 'Divendres' tindrà com a fil conductor l'amor, un tema que centrarà la tertúlia de 'La Riera' –a la qual participaran alguns dels actors de la sèrie– i les seccions d'Antoni Bassas, Xavier Sala i Martín i Pau Garcia-Milà. A més, s'escollirà el guanyador del concurs de poemes 'Catalunya s'estima'. Els tres textos finalistes seran recitats per Montserrat Carulla, amb l'acompanyament al piano de Manu Guix.

Un cop acabat el programa, a les 19.15, TV3 emetrà l'especial 'Els més llegits', conduït per Toni Puntí i que farà balanç de la jornada de la mà d'escriptors, llibreters i periodistes. A partir de les 19.30, el Super3 també analitzarà la Diada en una edició especial de l''Info K', més llarga i que s'emetrà també des de l'estudi mòbil.

La programació especial de TV3 per Sant Jordi inclourà també un '.Cat' sobre el concepte d'"estimar" –amb el qual el programa celebrarà el seu primer aniversari– i l'emissió, pel 33, d'un documental sobre la figura de Pere Calders (23.45). A més, l''Espai Terra' s'emetrà des de Montblanc, coincidint amb la Setmana Medieval de la ciutat.

Catalunya Ràdio

De 8.00 a 19.00, l'emissora pública emetrà tota la seva programació des de la plaça Catalunya de Barcelona. A 'El matí de Catalunya Ràdio', Mònica Terribas entrevistarà l'exfutbolista Éric Abidal (8.30), els components d'El Tricicle (10.00) i l'escriptor Ken Follet (12.00), i a més el programa comptarà amb les actuacions musicals d'Els Catarres, la Companyia Elèctrica Dharma i Gerturdis, entre altres. Cesk Freixas i Roc Casagran protagonitzaran 'Els optimistes', i a 'L'oracle' Xavier Graset conversarà amb diversos escriptors.

A les 16.00 començarà una edició de 'La tribu de Catalunya Ràdio' plena de música, amb la participació, entre altres, d'In Crescendo, Oques Grasses i Saber de Gràcia. També hi serà Dani Jiménez, que farà experiments en directe, i Nandy Jubany, que oferirà un 'show cooking'.

De 19.00 a 21.00, iCat.cat prendrà el relleu a Catalunya Ràdio amb un programa especial de dues hores que inclourà les actuacions de The Slingshots, Le Petit Ramon, Miquel Vilella i Salvaje Montoya.

RAC1

L'emissora del Grupo Godó s'instal·larà als jardins del Palau Robert, des d'on s'emetrà el gruix de la seva programació. De 8.00 a 12.00 passaran per 'El món a RAC1' escriptors com Ken Follet, Xavier Bosch, Albert Espinosa o Ferran Torrent, a més del músic Enric Verdaguer. 'La competència' i 'La segona hora' també s'emetran des del carrer, igual que el 'Tot és possible', que comptarà amb la presència dels components d'El Tricicle.

A les 16.00 arrencarà el 'Versió RAC1', que rebrà la visita de diversos autors mediàtics, com José Corbacho, Quim Morales, Sergi Mas, Peyu o Ramon Gener. També hi passaran el violinista Ara Malikian, el grup Obeses, el mag Vaxi Màgic i Quim Masferrer, que farà un xou en directe. A les 19.00 es posarà punt final a la programació especial de l'emissora.

SER

La cadena SER instal·larà el seu estudi mòbil davant de la seu de Ràdio Barcelona, al carrer Casp de la capital catalana, des d'on Gemma Nierga conduirà el tram final de l''Hoy por hoy', a partir de les 10.00. Fins al migdia, Nierga entrevistarà escriptors com Ken Follet, Jorge Bucay, María Dueñas i Dolores Redondo, i rebrà també la visita de Lolita. També s'emetran des d'aquest estudi els programes 'Espècies protegides', 'Hora Barcelona' i 'La graderia'.

Aquesta programació especial s'acabarà a les 16.00, però llavors començaran diverses actuacions musicals fins a les 19.00, amb la participació de grups com Nyandú, Projecte Mut o Teràpia de Shock.

La Xarxa

El programa 'La tarda' s'emetrà des de la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès. Llibreters i floristes seran els protagonistes d'un magazín que comptarà amb una entrevista a l'alcaldessa del municipi vallesà, Mercè Conesa, i amb les actuacions de Sidecar i Desconeguts. L'espai connectarà també amb diverses emissores locals catalanes per explicar com transcorre la Diada arreu del país.

stats