Televisió
Mèdia 24/07/2017

Toni Soler presentarà un informatiu satíric abans del 'TN vespre'

El programa tindrà Òscar Andreu i Jair Domínguez entre els seus col·laboradors

àlex Gutiérrez
2 min
Toni Soler ha escrit '14 d'abril'

BarcelonaToni Soler conduirà un noticiari humorístic de dilluns a dijous a TV3 a partir de la temporada que ve. El programa s'emetrà just abans del 'Telenotícies vespre', i tractarà l'actualitat amb humor, a l'estil de programes com 'El intermedio', d'El gran Wyoming, o el 'Daily Show', de Jon Stewart. Produït per Minoria Absoluta, responsable de 'Crackòvia' i 'Polònia' a la graella de TV3, tindrà mitja hora de durada i, de moment, s'ha contractat per a un trimestre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els col·laboradors que l'ARA ha confirmat que formaran part del programa hi ha Òscar Andreu (actualment a 'La competència' de RAC1 i que també ha treballat amb Minoria Absoluta a 'Polònia' o 'Crackòvia') i Jair Domínguez ('La segona hora', també de RAC1, 'Buenafuente' o 'Polònia'). Durant aquest mes d'agost se celebraran diversos càstings per incorporar noves cares al format. El programa és un encàrrec de la direcció de TV3 i està pendent de signatura, a l'espera d'alliberar una partida extraordinària del pressupost.

Aquesta novetat de la graella forma part de l'estratègia del canal públic per apuntalar les audiències del noticiari vespertí, que en els últims temps ha patit allò que, en el sector, es coneix com el problema de l'arrossegament: la dificultat d'obtenir bones dades si el programa precedent punxa en nombre d'espectadors. Els resultats discrets de l'última etapa d''El gran dictat' i directament dolents del fallit 'Tot o res' havien afavorit que la competència amenacés el lideratge del 'Telenotícies vespre'.

Una graella nova

La nova incorporació forma part de la renovació absoluta de la graella diürna, ja que en els darrers mesos s'han cancel·lat programes històrics com 'Divendres', 'Els matins', 'La Riera' o 'Tot o res'. A partir del setembre, en canvi, hi haurà un informatiu matinal presentat per Lídia Heredia, de 8 a 11, al qual seguirà el magazín 'A tota pantalla', conduït per Núria Roca, que ja enllaçarà amb un reformulat 'Telenotícies comarques'.

A la tarda, hi ha serial nou: 'Com si fos ahir', que donarà pas a 'Tarda oberta', un nou programa d'entreteniment produït per Mediapro i que té Vador Lladó i Ruth Jiménez com a cares visibles. Aquest programa durarà fins a dos quarts de nou, per enllaçar amb l'informatiu satíric presentat per Soler.

Nascut a Figueres l'any 1965, Toni Soler és director de la productora Minoria Absoluta. A banda de responsable dels programes 'Polònia' i 'Crackòvia', ha sigut guionista de la 'TV movie' 'Macià contra Companys'. Periodista i historiador, es va fer popular al programa 'Malalts de tele' –del qual era director– i posteriorment va presentar el programa també satíric 'Set de nit'. Anteriorment havia col·laborat en diferents programes amb Andreu Buenafuente. Soler és també un dels impulsors de l'ARA, col·laborador habitual del diari i membre del seu consell editorial.

stats