Mitjans públics
Mèdia 09/05/2013

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio plantegen la festa de diumenge com un agraïment als ciutadans

Alerten que una altra retallada seria "una estocada mortal" i faria impossible competir contra les cadenes privades

Albert Castellví
3 min

BarcelonaEls treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio volen "donar les gràcies als ciutadans que durant 30 anys" els han fet confiança i, en el cas de la televisió, els han convertit en líders d'audiència. Aquesta és la finalitat principal de la festa que han preparat per a aquest diumenge al Moll de la Fusta de Barcelona, un acte "reivindicatiu, gratuït i obert a tothom" que ha de servir, també, com a "advertiment" del risc que suposaria aplicar la nova retallada prevista a l'avantprojecte de pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa celebrada aquest dijous a la tarda, la periodista de TV3 Montserrat Armengou ha deixat clar que aquesta mesura "deixaria el model actual molt tocat". "La nova tisorada pot ser una estocada mortal a l'espai comunicatiu català en un moment clau per al país", ha subratllat Armengou, que considera que seria "impossible" competir contra els grans mitjans privats espanyols si s'executa la retallada prevista.

Pel que fa al programa de la festa, Armengou ha detallat que arrencarà a les dotze del migdia, amb actuacions destinades al públic infantil i juvenil, entre les quals hi haurà les de Macedònia i l'Always Drinking Marching Band, a més dels experiments científics de Dani Jiménez, tallers, inflables i la presència d'algunes cares conegudes dels espais infantils de TV3, com 'Tags' o l''Info K'. A les dues hi ha previst un dinar amb paella, i a partir de les cinc de la tarda es reprendrà la festa amb les actuacions d'Els Catarres, Quimi Portet, Andrea Motis i Joan Chamorro, Pastora, Gossos, Txarango, Lax'n'Busto i Teràpia de Shock, entre altres. A més, una llarguíssima llista de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio i de personatges del món de la cultura també intervindran entre les actuacions.

Èxit dels vídeos i les firmes

Al llarg dels últims dies, els treballadors dels mitjans de la CCMA han promocionat la festa d'aquest diumenge amb una sèrie de tres vídeos que han tingut, asseguren, més de 75.000 visites. El periodista Manel Alías ha destacat la "resposta sorprenent" que van rebre de les persones a qui van demanar que hi participessin, i que es van mostrar "disposades a donar la cara i el missatge a favor de la tele". En aquest sentit, ha destacat que "molta gent no ha entrat als vídeos" per problemes d'agenda, i que per tant haurien pogut tenir encara "més cares", però que s'ha intentat que hi apareguessin representants "de tots els àmbits". Alías també ha assenyalat que els vídeos s'han fet sense utilitzar cap mitjà de TV3, mentre que el presentador del 'Telenotícies Migdia', Carles Prats, ha avançat que s'estan preparant més vídeos d'un to més "informatiu" per "rebatre algunes coses que circulen".

Per la seva banda, Fúlvia Nicolàs ha destacat el gran èxit que ha tingut fins ara la recollida de signatures en defensa dels mitjans públics, que des del dia de Sant Jordi ja ha rebut el suport d'unes 50.000 persones. En aquest sentit, ha subratllat la bona predisposició de la majoria de ciutadans a l'hora de signar a favor d'aquesta causa.

Els treballadors han explicat que totes aquestes iniciatives van sorgir arran de l'assemblea celebrada durant la vaga del 21 de març. S'hi van crear diverses comissions que han mobilitzat al voltant de 500 treballadors amb "oficis, edats i punts de vista" diferents, segons Armengou, però amb un "objectiu comú". "Tothom s'ha arremangat", ha afegit Prats.

stats