EL RADAR
Mèdia 11/02/2014

350 treballadors de TV3 es manifesten el primer dia de vaga

J.c.
1 min
350 treballadors de TV3 es manifesten el primer dia de vaga

Uns 350 treballadors de TV3 es van concentrar ahir davant del Palau de la Generalitat durant la primera jornada de vaga de les sis convocades per protestar contra les noves retallades salarials que els proposa la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons informaven ahir fonts sindicals de l'empresa, els sindicats han assegurat que el 90% dels treballadors de TV3 del torn de matí van seguir la convocatòria de vaga, que va finalitzar a les 20.00 hores. La direcció de la CCMA, per la seva banda, explicava que la vaga de 12 hores que els treballadors de TV3 havien començat a les 8.00 hores va transcórrer amb normalitat durant el matí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta aturada parcial va ser la primera de les sis aturades alternes que els treballadors portaran a terme des d'ahir fins al 20 de febrer, tal com van decidir en la votació celebrada la setmana passada.

A les 13.00 hores el grup de manifestants reclamaven a la plaça Sant Jaume de Barcelona respecte cap als mitjans públics. "Defensem els mitjans de comunicació públics", insistien els que s'hi van concentrar. Un representant del comitè d'empresa va llegir un comunicat que denunciava que se'ls hagi esgotat el conveni abans de tancar les negociacions laborals amb la direcció. "Els nostres directius han esgotat els terminis per a la negociació i ens han deixat sense conveni", afirmava el text.

Una comissió formada per set persones va entrar a la seu de la Generalitat i va lliurar el text perquè arribés a mans del president Artur Mas. Fonts de la direcció van assegurar a l'agència Efe: "Hi ha voluntat de negociar, però hem de mantenir els terminis dins de la legalitat".

stats