Televisió
Mèdia TV 02/12/2022

La productora de 'MasterChef celebrity' nega les acusacions de Patricia Conde contra el programa

La presentadora, una de les participants d'aquesta edició, ha criticat el concurs a les xarxes

3 min
Patricia Conde, en un moment del programa

La final de MasterChef celebrity, celebrada aquesta setmana, no va ser precisament plàcida i les seves conseqüències encara cuegen avui. La productora del programa ha sortit a desmentir algunes de les acusacions fetes contra el programa per part de Patricia Conde, que en la primera part de la final del concurs va canviar radicalment la seva actitud i va pràcticament autoboicotejar les seves possibilitats de ser la guanyadora fent bromes i negant-se a cuinar. La presentadora ha acusat els responsables del programa de manipular algunes de les situacions que tenen lloc durant el concurs.

Poc després de l'emissió del programa, Conde va publicar un missatge a les xarxes en què explicava a mitges per què havia renunciat a competir pel premi. "No puc amb les mentides", deia el text publicat a Instagram. Posteriorment, la presentadora va actualitzar el text en diverses ocasions fins dijous, quan va publicar acusacions contra alguns companys que després va esborrar. En la seva primera versió del text Conde deia: "Realment a la final em vaig bloquejar davant de tanta pressió, però no només la de cuinar, sinó la de tota la gent que tenim al davant donant ordres i sobretot pel que diran de nosaltres a les xarxes socials després. Que ja sabeu algunes de les seves terribles conseqüències".

El text es va interpretar com una clara referència al cas de Verónica Forqué, que durant el seu pas pel programa va patir assetjament i ridiculització a través de les xarxes. Poc després de concursar a MasterChef celebrity, l'actriu va suïcidar-se. En la nova versió del text que va fer Patricia Conde, la presentadora es dirigia directament a la cap del programa: "Ah, i una altra cosa, cap, digues als nois de xarxes del programa (que són meravellosos) que deixin d'escriure coses feridores sobre mi. Jo parlava del perill de les xarxes, no de salut mental". I afegia: "El que insinuo és que contracteu algun psicòleg perquè el programa ens expliqui el perquè de les coses. Com ara «No estàs boig, t'han apagat el forn»", per exemple.

En la nova versió del text, Conde deia que dos concursants s'havien drogat durant el programa, però que en cap cas ella havia consumit res. La presentadora assegurava, a més, que el seu canvi d'actitud es devia al fet que tenia son. "Mai m'he drogat i en un programa de televisió amb 14 càmeres enfocant-me no faria una cosa així, soc bona però no idiota, i m'estimo, em respecto i vull el millor per al meu fill i per a mi. Saps perfectament qui són les dues persones en aquesta edició que sí que ho han fet, cada dia", remarcava Conde, dirigint-se a la màxima responsable del programa. Posteriorment, la presentadora va esborrar les acusacions contra els seus companys.

La controvèrsia dels últims dies ha fet que la productora de MasterChef celebrity, Shine Iberia, trenqués el seu silenci i negués les acusacions i insinuacions de Conde. Des de l'empresa asseguren que els comentaris de la concursant són falsos i que "atempten contra l'honor de totes les persones implicades en la producció".

No és la primera vegada que MasterChef celebrity és acusat de manipulació o d'enganyar els concursants. El cantant Xuso Jones, que va participar en el concurs l'any 2018, havia explicat anteriorment que perquè el programa sigui entretingut els seus responsables dificulten la feina dels concursants, canviant coses de lloc o manipulant els seus plats. "Estan per darrere armant-la, algú tirant coses als plats sense que te n'adonis o canviant-te els plats de lloc perquè algú vingui a cridar-te. Jo sabia al 200% que havia deixat als plats allà, però arriba un punt de tensió que dius: «Estic boig?»", va detallar.

Una altra concursant que es va plantar davant les exigències del programa va ser la cantant María del Monte, que el 2016, cansada de l'actitud del jurat, va decidir abandonar l'espai de TVE.

stats