Audiències
Mèdia 01/06/2015

TV3 guanya mig punt al maig i es distancia de Telecinco

La pública tanca el mes amb un 12,9% de quota, la millor dada de l'any

Ara
2 min
Manuel Neuer del Bayern refusa la pilota MATTHIAS HANGST / GETTY IMAGES

BarcelonaTV3 ja pot respirar tranquil·la. Després de quatre mesos amb Telecinco enganxada al clatell –al febrer l'havia arribat a empatar, al març s'havia situat només dues dècimes per davant i al gener i a l'abril la distància havia estat de set dècimes–, la televisió pública ha aconseguit fer un salt endavant al maig, guanyar mig punt de cop i eixamplar la diferència amb la seva principal rival fins a 1,1 punts, un marge clarament inferior als 1,8 punts assolits a l'octubre –el més gran de la temporada– però que li permet encarar el tram final de la temporada amb una certa comoditat. TV3, a més, ha obtingut aquest mes el millor registre de l'any, un 12,9%, la qual cosa representa un increment de mig punt en relació amb l'abril.

De totes maneres, aquest guany de la pública no va en detriment de Telecinco, que malgrat allunyar-se del lideratge també creix. En concret ha guanyat una dècima, fins a situar-se a l'11,8%, la qual cosa li permet treure's de sobre Antena 3. El canal d'Atresmedia cau per sota de l'11% per primera vegada des del juny de l'any passat i se situa en un 10,6%. Això suposa un descens de set dècimes en un mes, igualar el mínim del 2014, obtingut a l'abril, i situar-s a 1,2 punts de la segona plaça.

Tampoc no pot fer un balanç especialment satisfactori La 1, que tot i guanyar una dècima en relació amb el mes anterior ha tancat el maig amb una mitjana del 7,7% i segueix amenaçada pels segons canals dels grups privats. En aquesta lluita, Cuatro, que guanya dues dècimes, es manté per davant per sisè mes consecutiu, amb un 7,1%, mentre que La Sexta continua a la baixa i cau del 6,6% al 6,5%.

Per la seva banda, 8TV guanya una dècima i se situa en un 3,4%, però està lluny encara de les xifres de la tardor, en què va encadenar tres mesos consecutius per sobre del 4%. Pel que fa als canals temàtics de Televisió de Catalunya, tant el 3/24 (1,3%) com l'Esport3 (1,5%) guanyen una dècima, mentre que el Super3/33 es manté estable en l'1,5%.

stats