Mèdia 17/10/2021

TV3 munta una nit de karaoke amb misteri i romanticisme per a la seva nova sèrie

La televisió pública renova la ficció de producció pròpia amb històries creuades en un restaurant xinès

3 min
L'Ona, a l'esquerra, comparteix aventures al karaoke amb el Nil, la Sara i el Cris

BarcelonaUna nit de karaoke pot donar lloc a moments èpics, surrealistes i irrepetibles, com demostra la nova sèrie de TV3 L'última nit del karaoke, que a partir de dilluns ocuparà el buit deixat per Crims. Produïda per El Terrat, la comèdia juga amb l'estructura de les històries creuades, un esquema clàssic explotat en moltes ficcions i que té com a principal atractiu un gran ventall de personatges que permeten als espectadors triar i remenar. La sèrie debuta a TV3 amb l'emissió dels dos primers episodis (en té deu en total).

El fil conductor és l'Ona (Roser Tapias), la cuinera i encarregada del restaurant karaoke Imperial del Sr. Wang (Alberto Jo Lee), un local que, segons se'ns explica al primer episodi, acabarà en flames després d'una nit de tensió. Descobrir qui ha sigut el o la responsable de l'incendi és un dels eixos de la sèrie, que es desenvolupa sempre dins el local, que es va muntar dins l'antic cinema Astoria de Barcelona. "El que li passa a l'Ona és que està en un punt vital en què les seves expectatives no s'han acabat de complir i amb 30 anys es troba que encara treballa en un karaoke tot i que li agradaria ser en un restaurant de categoria", explica Roser Tapias. El repartiment de la sèrie, format per més de quaranta actors, compta també amb Elisabet Casanovas i Artur Busquets, que hi interpreten la Sara i el Cris, els companys de feina i amics de l'Ona, i Àlex Maruny, que hi interpreta el Nil, un extreballador del karaoke que torna a Barcelona després d'un temps viatjant. L'equip de treballadors del karaoke el completa la Yan Yan, interpretada per Sana Yumii, una cambrera d'humor sarcàstic.

Una de les habitants ocasionals del karaoke del senyor Wang és l'Ali (Júlia Molins), que ha escollit aquest escenari per tenir una cita a cegues amb l'Ale, un noi amb qui fa temps que parla a través d'una aplicació però a qui mai ha vist. Un noi misteriós que porta una bossa negra, interpretat per Pep Ambròs, sembla ser l'amor que fa estona que espera. Mentre l'Ale comparteix un sopar una mica estrany amb la seva cita, la Carolina (Alicia Reyero) i el Martí (Jordi Díaz) es troben amb el seu grup d'amics de tota la vida, amb els quals comparteixen una sala VIP per cantar i fer bromes (i amagar-se uns quants secrets). L'ecosistema del karaoke es completa amb una estrella del rock, interpretada per Joan Dausà, que es retroba amb un antic amor, un comiat de soltera que té pinta de no acabar gaire bé i una reunió familiar amb sorpresa. Pel mig, el senyor Wang ha de fer equilibris per mantenir en marxa el restaurant karaoke.

Una sèrie carregada de música

Com no podia ser d'una altra manera, les cançons juguen un paper important en la nova sèrie de TV3. Hi sonarà molta música, des d'èxits del pop i el rock que són eleccions clàssiques de karaoke, com Don't stop me now de Queen i Total eclipse of the heart de Bonnie Tyler, fins a temes catalans de grups com Buhos, Els Catarres i Joan Dausà, que interpreta un dels personatges de la ficció i hi canta dues cançons, una d'inèdita. Aquestes cançons són les que protagonitzaran els números de sing along –escenes pensades perquè els espectadors també cantin a casa seva amb l'ajuda de la lletra sobreimpressionada– i que estan estretament relacionades amb les històries dels personatges que les canten. "Hi ha un punt de catarsi, a vegades les coses que ens costa més dir de paraula les expressem més fàcilment micròfon en mà i dalt d'un escenari, encara que sembli paradoxal", explica Pedro B. Abreu, el creador de la sèrie. “En aquesta coctelera d’històries i emocions agitades en una mateixa nit de foc i d’alliberament, hi ha una desfilada de personatges que necessiten desesperadament pujar a l’escenari i tornar a brillar, encara que només sigui durant els escassos tres minuts que dura una cançó", afegeix Abreu, que assenyala que també hi ha composicions fetes expressament per a la ficció.

El creador explica que una de les principals dificultats d'escriure una sèrie tan coral és que les històries estiguin compensades: "Intentar que a totes les trames hi hagi un color i un sabor per a cada personatge és tot un repte, i aconseguir que tots els sabors que poses a la coctelera tinguin un gust agradable és una altra de les dificultats". A més de la barreja de personatges, també n'hi ha de gèneres, perquè es passa des de la comèdia romàntica al thriller o l'acció. Per a Abreu, la sèrie té "to de dramèdia, perquè hi ha moments emotius, però sobretot són històries molt humanes, malgrat que tingui una aparença desenfadada i divertida".

La sèrie és autoconclusiva, tot i que els responsables de TV3 han assegurat que si la ficció funciona se'n podrien plantejar una continuació, una opció que seria factible perquè, com reconeixia Agustí Esteve, director executiu d'El Terrat, L'última nit del karaoke pot donar lloc a molts spin-offs.

stats