TV3 preveu intercanviar les franges del 'Tot es mou' i el 'Planta baixa' la pròxima temporada

Ustrell ha plantejat un programa setmanal, que podria substituir el 'FAQS'

3 min
Ricard Ustrell

BarcelonaTot es mou en el day time de TV3... començant pel Tot es mou. El canal públic prepara una remodelació de la seva graella de cara a la temporada vinent. Segons avançava El Nacional i ha pogut confirmar l'ARA, la televisió pública intercanviarà les franges d'emissió de dos dels seus programes diaris més destacats, el Planta baixa, que ara s'emet als matins, i el Tot es mou, que ocupa l'horari de sobretaula. El programa d'Helena Garcia Melero anirà als matins, mentre que el de Ricard Ustrell passarà a l'horari de tarda, però sense el seu presentador habitual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El moviment ha estat comunicat aquest dijous al matí a l'equip del Planta baixa. Ha sigut aleshores quan Ustrell ha traslladat als companys la seva disposició a deixar de conduir el magazín en la nova etapa vespertina, tot i que no ha aclarit quin seria el seu possible destí. Fonts coneixedores de l'operació explicaven a l'ARA que el periodista s'ha ofert a presentar un programa les nits de dissabte, de debat no polític, que substituiria el FAQS, i que fins i tot podria doblar el diumenge, si així ho desitgés la televisió. Ustrell també ha explicat que el canvi d'horari era iniciativa de la televisió, no pas del programa.

El FAQS és un programa que, des de fa temps, diversos sectors polítics tenen enfilat, tant en la bancada independentista com en la unionista. Amb tot, l'espai estrenat l'any 2017 –precisament amb Ustrell com a primer presentador– ha liderat amb relativa comoditat les nits de dissabte, tot i que el refredament de l'actualitat estrictament política li ha comportat una pèrdua d'audiència. Des del consell de la CCMA, on hi ha membres designats per ERC, Junts i el PSC, hi ha consens que el programa ha de caure de la graella, però s'és reticent a declarar-ne el tancament sense haver trobat abans el relleu. El Preguntes freqüents ha sigut un magazín que s'ha col·locat sovint al centre de la polèmica i ha causat tensions a l'interior de la casa. Aquest divendres mateix, per exemple, TV3 va suspendre durant unes hores les promocions del capítol de l'endemà, en què s'entrevistava l'excomissari Villarejo.

El ball de peces també inclou trobar presentador per al Planta baixa un cop marxi Ustrell. Una de les professionals amb qui s'ha contactat és Agnès Marquès, que actualment presenta el programa No ho sé de RAC1 i està d'excedència de TV3, on va ser presentadora del Telenotícies cap de setmana.

Canvis en altres franges

L'ARA ha pogut confirmar que també hi haurà canvis a primera hora, a Els matins, ja que Lídia Heredia va demanar, a principis d'any, poder tancar una etapa després de vuit anys en el programa despertador del canal. La periodista està a l'espera de nou destí i, en el moment de sol·licitar el relleu, no va formular cap petició de recol·locació en concret, més enllà de posar-se a disposició de la casa.

Aquest moviment de peces encara no és definitiu, perquè hi entra en joc també el pressupost i, a hores d'ara, TV3 no ha rebut encara l'aportació extraordinària que ha reclamat al Govern per poder fer front a la seva activitat. En una compareixença al Parlament, la presidenta de l'ens, Rosa Romà, va alertar que s'havia trobat en un decalatge de 49 milions d'euros entre els comptes pressupostats i els executats, que compromet la programació a partir de l'estiu. L'ens es troba en una situació d'interinitat, amb un concurs obert per buscar director. Sígfrid Gras, que va ser número dos de Vicent Sanchis durant el seu mandat, és qui n'assumeix les funcions, tot i que el consell d'administració també ha debatut sobre quins canvis s'han d'aplicar a la graella de TV3. Està previst que els resultats del concurs públic es coneguin abans del 30 de setembre.

Una de les lògiques que explica l'intercanvi d'ubicació dels dos programes té a veure amb els consums televisius. El Planta baixa és un programa que ha rejovenit l'audiència de TV3, però que es programa en unes hores en què hi ha pocs espectadors. Tenint en compte que el programa costa uns 2,6 milions d'euros per temporada, es considera que val la pena col·locar-lo a la tarda, on hi ha més espectadors en xifres absolutes. I, a més, per perfil poden assemblar-se més als que després es connecten al programa immediatament posterior, l'Està passant de Toni Soler. En el que portem de temporada, el Planta baixa ha marcat 119.000 espectadors diaris (en la temporada anterior van ser 146.000), mentre que el Tot es mou encara ha caigut més, dels 176.000 als 133.000. El canvi de lloc busca revertir la tendència, tenint en compte els perfils diferents de públic al migdia i a la tarda.

stats