Xarxes socials

Twitter tindrà un botó per editar tuits

De moment, l'opció només estarà disponible per als usuaris de pagament

2 min
Compte de Twitter d'Elon Musk amb una foto seva al fons

BarcelonaFa anys que alguns usuaris de Twitter demanen insistentment que la xarxa social tingui una opció per editar els tuits. Ara, finalment, l'empresa ha decidit escoltar aquestes peticions i incorporarà un botó que permetrà modificar els missatges ja enviats. Aquest botó, que de moment està en proves, estarà disponible en les pròximes setmanes per als usuaris de Twitter Blue, la subscripció de pagament de la xarxa social.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els tuits editats incorporaran un missatge amb una indicació que s'han modificat, una icona que mostrarà l'historial de versions (i, per tant, els missatges anteriors) i l'hora en què s'ha fet l'últim canvi. Segons explica l'empresa, la possibilitat de consultar les versions més antigues d'un tuit permetrà "protegir la integritat de les converses i crear un arxiu públic perquè la gent sàpiga què s'ha dit". El nou botó permetrà editar els tuits durant els 30 minuts posteriors a la primera publicació del missatge.

Els usuaris de Twitter Blue seran els primers de provar aquesta nova opció. Aquests usuaris paguen cinc dòlars al mes i disposen de serveis premium, com ara la possibilitat de desfer la publicació d'un tuit segons després d'enviar-lo, la desaparició de la publicitat i un servei de col·leccions per guardar missatges i llegir-los més tard. Ara per ara, Twitter Blue només està disponible als Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda. Però el botó per editar els tuits es posarà en marxa, en un inici, només en un país que Twitter encara no ha especificat.

La plataforma vol "observar com els usuaris interactuen amb el botó d'edició" per "resoldre possibles problemes", "detectar-ne mals usos" i "millorar-lo abans d'expandir-lo a altres països", diu Twitter. "Esperem que amb aquest nou botó tuitejar sigui més accessible i menys estressant. Els usuaris haurien de poder participar en les converses d'una manera més senzilla", subratlla la plataforma.

stats