Mèdia 07/08/2015

La UGT s'oposa al trasllat de Ràdio 4 a Sant Cugat

El sindicat creu que aquesta decisió significa "un escac i mat" a l'emissora

Ara
2 min

BarcelonaLa decisió de traslladar la seu de Ràdio 4, ubicada al carrer Roc Boronat de Barcelona, a les instal·lacions de RTVE a Sant Cugat no ha estat ben rebuda per part de la UGT. El sindicat explica que actualment l'emissora se situa al districte 22, "un emblema del desenvolupament i la comunicació a Barcelona" i, per això, creu que aquesta ubicació és "el millor lloc per a la veu de Ràdio Nacional a Catalunya". En paral·lel, la UGT recorda que l'Ajuntament de Barcelona va cedir aquest terreny el 2005 a RTVE amb la condició de destinar-lo a activitats tecnològiques durant 50 anys i es pregunta: "Com justificarà la direcció i rendibilitzarà la inversió de l'edifici, remodelat fa 10 anys, si es trasllada RNE de Barcelona a Sant Cugat?".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra de les problemàtiques associades al trasllat és, segons la UGT, que implicarà el desplaçament de treballadors a un altre municipi "de forma unilateral". A més, el sindicat recorda que tant l'espai de TVE a Sant Cugat com la seu de RNE a Barcelona "són centres de producció" i que l'activitat diària de l'emissora "inclou la realització i emissió de programes en directe per a Ràdio 3, intervencions de convidats vía dúplex per a programes que es fan des de Madrid, reportatges i peces informatives per a les diferents emissores de RNE i la producció constant de Ràdio 4".

Per això, el sindicat considera que la motivació final d'aquest trasllat és "fer escac i mat a Ràdio 4" i "posar en risc el seu futur, el servei públic que representa i els llocs de treball que proporciona". També critiquen el "centralisme" de la direcció de l'emissora i el fet que "s'utilitza RNE com a altaveu del govern del Partit Popular". Així, la UGT demana el cessament immediat del director de RTVE a Sant Cugat, Eladio Jareño, i el director de RNE, Alfonso Nasarre.

El trasllat de la seu de Ràdio 4 a les instal·lacions de TVE a Sant Cugat es va fer públic dimecres, quan es va donar a conèixer el pressupost de RTVE per al 2016. Una de les inversions previstes de cara a l'any vinent és, precisament, aquest canvi de seu.

stats