En marxa la unificació de redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja havia expressat l’objectiu genèric d’anar integrant les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio, però aquest procés de confluència va prendre cos dimarts a la tarda, en forma d’anunci del president de l’ens, Brauli Duart, en una trobada informal amb redactors d’informatius. Segons va explicar, es vol que la integració es completi entre aquest any i el que ve. Els periodistes afectats són els de la redacció d’informatius de Catalunya Ràdio, que hauran de mudar-se a Sant Joan Despí, on TV3 té les instal·lacions. Els de la redacció d’esports i de programes seguiran a l’emblemàtica seu de Diagonal, 614.

El comitè d’empresa de l’emissora s’ha posicionat en contra de la maniobra perquè considera “que pot desintegrar Catalunya Ràdio”, tot i que es mostra disposada a debatre-ho, en el marc de la negociació del nou conveni.

L’empresa, que ha assajat el procés d’integració a la delegació de Madrid, ofereix un al·licient: els treballadors que segueixin (i aprovin) un curset de reciclatge per formar-se en l’audiovisual rebran un complement en el sou que l’equipararà al de TV3. La igualtat de sous és una antiga reivindicació del personal de Catalunya Ràdio i aquesta és una via que ho permetria, tot i que des dels treballadors es veu amb recel que es faci al marge del conveni i critiquen que no s’apliqui sense cap condicionant previ com superar la formació.