Videojocs
Mèdia Videojocs 08/09/2023

Arrenca la fira IndieDevDay, la cita dels videojocs indie a Catalunya

És la trobada més important del sud d’Europa dedicada al videojoc independent

3 min
Un estand a la cinquena edició de l'IndieDevDay el 2022

El videojoc independent està a l’alça, i és que ja des de fa uns anys jugadors de tot el món se senten atrets per aquests títols, sovint més petits i alternatius. En contraposició a les grans empreses i els videojocs de pressupost elevat, coneguts com a títols triple A o AAA, existeix tot un teixit de desenvolupadors independents que evoluciona i creix constantment. Sigui gràcies a les xarxes socials i a les plataformes de mecenatge o simplement per la qualitat i originalitat dels productes que ofereixen, el mercat del videojoc indie és més visible que mai.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

N’és un exemple el fet que la fira més gran d’Espanya dedicada a aquest tipus de jocs creixi i es mudi a un espai més gran com és La Farga de l’Hospitalet. L’IndieDevDay celebra aquest cap de setmana la sisena edició i ho fa en 8.500 m² d’exhibició, set vegades l’espai de l’any anterior, a les Cotxeres de Sants. La fira creix per fer lloc tant a la varietat de desenvolupadors que volen mostrar els seus projectes com a l’afluència de públic que els vol conèixer de primera mà. Com a novetat organitzativa, la fira compta amb un dia extra –aquest divendres– dedicat només a professionals de la indústria, com inversors i publishers (companyies que publiquen videojocs), així com a estudiants i universitats.

L'ambient de l'última fira plena de gom a gom a les Cotxeres de Sants

Activitats per a tots els públics

Els tres dies de la fira –dos per al públic general– estaran plens de trobades, tallers, ponències, taules rodones i sobretot “molt amor pels videojocs”. Destaquen com a activitats principals les presentacions en primícia d’alguns títols indie a última hora de dissabte o la gala de premis amb què es clausurarà la fira. Però cal posar èmfasi en el reclam principal de l’IndieDevDay, que és poder gaudir de primera mà de jocs indie (o els seus prototips) i conèixer personalment els seus creadors i les motivacions darrere dels seus projectes. Aquest any es comptarà amb la presència d'uns 170 títols, amb opcions per a tots els gustos i edats, i fins i tot hi haurà una aplicació inspirada en el Tinder per emparellar els jugadors amb les propostes que més els escaiguin.

La fira també donarà cabuda a espais molt diversos com, per exemple, una zona per als jocs de taula. També es comptarà aquest any amb un esdeveniment Steam, que promocionarà els jocs que hagin passat per la fira a la plataforma de Valve. En l’àmbit de formació sobre videojocs, hi seran presents fins a 12 entitats acadèmiques de tot l’Estat, entre universitats i escoles. També es cuidarà molt l’espai professional i hi haurà col·laboració amb altres grans fires del videojoc de casa nostra com el RetroBarcelona o el SAGA. Finalment, i com és habitual en aquest tipus de fires, també hi haurà estands d’artistes amb les seves obres i estands comercials amb videojocs i marxandatge divers.

Preparatius de l'edició d'enguany a l'espai de La Farga de l'Hospitalet

L’organització darrere de l’IndieDevDay, amb només 4 persones involucrades directament, neix des del hobby i sense ànim de lucre. La seva xarxa de contactes i el bon saber fer des del 2018 han acabat convertint la fira en el referent que és avui en dia. Fins i tot han aconseguit patrocinis importants com el de Devolver Digital, una editorial nord-americana de renom especialitzada en l'edició de jocs independents. Al seu lloc web hi podreu trobar tots els horaris de les activitats i altra informació de servei. Ben aviat es tornaran a omplir els estands de la fira i el públic podrà experimentar de primera mà les novetats del panorama del videojoc independent a casa nostra. Ens veiem a l’IndieDevDay!

  • Lloc: La Farga de l’Hospitalet
  • Data: 8, 9 i 10 de setembre
  • Horari: 10 h – 20 h
  • Preu: 7 €/dia, 12 €/2 dies (també hi ha opcions per a estudiants i professionals)
  • Lloc web: IndieDevDay
Cartell de la fira IndieDevDay 2023
stats