Activitats
Mèdia Videojocs 09/05/2023

Una fira per als amants del videojoc clàssic i ‘vintage’

El cap de setmana del 13 i el 14 de maig se celebra la 8a edició de RetroBarcelona, que torna després d’una parada de quatre anys

2 min
Retrobarcelona 2019 1

BarcelonaQuatre anys després de l'aturada per la pandèmia i altres contratemps, RetroBarcelona torna amb energies renovades i amb la voluntat de recuperar l’esperit original: el de ser una fira dedicada exclusivament als videojocs clàssics. L’organització omplirà més de 5.000 metres quadrats de La Farga de l’Hospitalet amb diverses activitats com xerrades i tornejos, però sobretot de màquines recreatives i d’època, ja que la fira només se centrarà en tots aquells títols publicats durant els 80 i els 90.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La fira, nascuda l’any 2013 i convertida en un referent a nivell estatal, té l’objectiu de fer reviure l’experiència original dels jugadors d’aquell moment i de reivindicar la tecnologia “arcaica” sobre la qual s’ha fonamentat una indústria avui molt rellevant. Per aconseguir-ho es posarà a l’abast dels visitants més de 200 sistemes originals, com ordinadors i consoles, però també pinballs. En conjunt, una gran col·lecció que en el seu moment va ser pionera en temes de tecnologia i innovació.

Uns jocs de ball a l'edició del 2019.

RetroBarcelona prepara un cap de setmana ple de nostàlgia i diversió amb un seguit d’activitats molt variades. La fira presenta fins a una desena de conferències impartides per personalitats del sector, en què en destaca una dedicada als 30 anys de la saga Doom. També hi haurà una taula rodona amb creadors de contingut de l’àmbit retro, diversos concerts amb interpretacions de melodies de videojocs i un Trivial musical. Per als visitants més valents se celebraran tornejos on demostrar les habilitats en públic, i també es podran adquirir tota mena de títols clàssics a la zona de mercat. Finalment, hi haurà l’espai Homebrew, per descobrir noves propostes de jocs fetes per aficionats, i es repetirà la iniciativa solidària Videojocs per Aliments, per recaptar productes no peribles per al Banc dels Aliments.

La fira dels amants del videojoc clàssic i vintage torna amb força per fer reviure els bons moments compartits d’una generació i per mostrar de primera mà als més joves l’origen dels videojocs unes dècades enrere. Les entrades per a la 8a edició de RetroBarcelona, que se celebra aquest cap de setmana, ja estan a la venda i tenen un preu de 14 € per tot un dia sencer (de 10 h a 20 h) i amb accés a totes les zones de la mostra. Els més petits de 5 anys tenen l’entrada gratuïta.

  • Lloc: La Farga de L’Hospitalet
  • Data: 13 i 14 de maig
  • Horari: 10 h – 20 h
  • Preu: 14 €/dia
Cartell de la fira RetroBarcelona 2023.
stats