Microsites Méteo 02/02/2021

Un temporal de neu col·lapsa el nord-est dels Estats Units

La marmota Phil anuncia més hivern i les prediccions apunten a temperatures de fins a -30 graus a l'Amèrica del Nord

2 min
Un home treient neu del seu cotxe aquest matí a Brooklyn / REUTERS

El nord-est dels Estats Units viu sota un dels temporals de neu més durs dels últims anys. Les últimes dades oficials del National Weather Service apunten que en alguns indrets d'estats com Pennsilvània, Nova York i Nova Jersey ja s'hi han acumulat més de 70 centímetres de neu. A la ciutat de Nova York el gruix ja supera els 40 centímetres.

La pertorbació ha causat la cancel·lació de més d'un 90% dels vols als aeroports de l'àrea de Nova York i hi ha afectacions importants al metro de la ciutat. El temporal també ha causat com a mínim la mort d'una dona de 67 anys a Allentown, a l'estat de Pennsilvània. Avui s'espera que el vent sigui més fort, un fenomen que sumat a la neu pot generar condicions semblants al que allà s'anomena blizzard o torb.

Algunes previsions apunten que en total la borrasca podria deixar més de 60 centímetres de neu a Nova York, cosa que suposaria la nevada més forta dels últims cinc anys a la ciutat. El governador de l'estat, Andrew Cuomo, ha declarat l'estat d'emergència i ha dit que la situació “posava en perill vides”. El temporal ha obligat a tancar tots els edificis públics de la ciutat i segons el New York Times s'han cancel·lat les vacunacions previstes aquest dimarts.

La marmota Phil anuncia més hivern

Avui és la Candelera i, com marca la tradició, la marmota Phil de Punxsutawney ha sortit a fer la seva habitual predicció sobre la resta de l'hivern. Malgrat el temporal i les mesures anticovid, ha tret el cap per anunciar sis setmanes més d'hivern. Semblava temerari dir qualsevol altra cosa si es té en compte que les prediccions a mitjà termini anuncien una situació de fred molt dur a l'Amèrica del Nord. Entre el cap de setmana i l'inici de la setmana que ve, una potent onada de fred portarà temperatures que poden arribar a ser de -25 graus a Chicago, d'entre -30 i -35 graus a Winnipeg (Canadà) i per sota de -10 a Nova York i Washington.

Nevada molt abundant a Nova York / REUTERS
stats