Internacional 25/04/2013

El PKK anuncia que es retirarà de Turquia a principis de maig

El líder del moviment, Murat Karayilan, ha dit que la retirada del país serà gradual. També ha revelat que les "forces" es desplaçaran al Kurdistan iraquià

Efe
1 min

AnkaraLa retirada dels combatents del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) de Turquia serà gradual i començarà a principis de maig. Així ho ha anunciat aquest dijous el líder kurd Murat Karayilan a les muntanyes del Kandil, al nord de l'Iraq.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El nostre objectiu és que la retirada es completi tan aviat com sigui possible. El moviment dels guerrillers serà discret i disciplinat. Serà, tal com està planificat, de forma gradual i en grups", ha assenyalat.

El líder kurd ha revelat que el lloc on aniran les "forces" del moviment serà el Kurdistan Sud (Kurdistan iraquià).

Aquest comunicat segueix el del líder empresonat del PKK Abdullah Ocalan quan va anunciar l'abandonament de la lluita armada. En aquell moment, Ocalan va definir el procés de pau com una etapa de "construir junts una nova Turquia, un nou Pròxim Orient i un nou futur".

Un enfrontament que ha deixat 45.000 morts

El PKK es va aixecar en armes el 1985 i es va autoproclamar representant dels prop de 15 milions de kurds que viuen a Turquia. El seu objectiu ha sigut aconseguir la independència i reclamar drets polítics i socials.

Des de llavors, més de 45.000 persones han perdut la vida en l'enfrontament entre aquesta guerrilla i les forces de seguretat turques.

stats