05/10/2021

Arrimadas i els 'whatsapps'

2 min

Sobre la caiguda de WhatsApp, l’exlíder de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, que ara viu a Madrid, escrivia aquesta piulada: “Bañar al niño, darle de cenar, ponerle a dormir, cenar yo y al terminar no tener una lluvia de 'whatsapps' pendientes de leer. Una sensación nueva y maravillosa”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

D’aquesta piulada es dedueix, esclar, que té un fill petit. La seqüència d’activitats s’inicia amb el bany a la criatura i tot seguit el sopar. Pel que recordo, nosaltres, el pare de la mossa i jo, ho fèiem igual. Primer bany i, un cop banyada i amb el pijama posat (molt important, diuen els pediatres, el canvi de roba per encarar la nit), les farinetes o el pit o el biberó. Perquè dormís ben aviat tota la nit sencera, els pares dissortats ens recomanàvem de tirar una mica de farinetes al biberó. I un cop dormia, el premi: sopàvem!

Ella el posa a dormir (i això, segons el tipus de criatura costa molta estona) i, quan ja s’ha adormit, sopa ella. No ho diu, però s’entén que el sopar propi també se’l fa. Seria absurd que fes el del nen i, en canvi, delegués el propi en algun membre del servei, si en té. Si hagués fet una comanda suposo que ho hauria dit. “Pedir mi cena”.

De les seves paraules se'n desprèn una mena de monoparentalitat. No només el banya, li fa el sopar i el posa a dormir sola, que s’entén que pot ser un consens derivat dels diferents permisos i interessos. També sopa sola. I un cop ha sopat sola, sembla que està tan cansada que no té esma ni per contestar els missatges i, per tant, s’alegra de la caiguda de WhatsApp, perquè de cop no en té cap de pendent.  

Alegrar-se de no tenir whatsapps per contestar al final del dia, quan ja has sopat sola, vol dir que són missatges avorrits, de feina o d’intendència. Els missatges de les amigues, sogra o xurri no costen de contestar, i, si sopes sola, els contestes somrient mentre menges. Es conforma amb ben poca cosa, aquesta dona, i això vol dir que està molt, molt cansada.

Empar Moliner és escriptora
stats