23/11/2015

Bertín Osborne for president

2 min

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha fet o s’ha deixat entrevistar ni més ni menys que per Bertín Osborne en un programa titulat En tu casa o en la mía.

Això diu molt a favor de l’equip de producció d’aquest espai de TVE. Però aquesta no és la columna de crítica de televisió. Ho deixarem si de cas al molt millor criteri de Mònica Planas, i a la seva infinita paciència.

Aquí només volíem destacar el gust de Pedro Sánchez per fer-se notar als espais televisius més barroers. Va començar amb una comunicació que volia ser sorprenent amb el presentador Jorge Javier Vázquez i, de moment, ho ha culminat parlant de les seves filles amb aquest gran artista anomenat Bertín Osborne, que cantava aquella bonica melodia de Buenas noches, señora.

Res a dir-hi, cadascú es guanya la vida així com pot o així com vol, però el nostre sempre estimat Bertín, que potser a la seva edat hauria de començar a avesar-se que li diguin Norberto, té molt més a veure amb els atributs del bou de la marca Osborne que no pas amb el debat democràtic.

A Pedro Sánchez i als seus companys del carrer Ferraz això sembla que no els preocupa, sinó que es donen amb molt de gust a l’espectacle d’una entrevista entre el candidat socialista a la presidència espanyola i el que suaument podríem qualificar com un xulopiscines. Tant se val, el nivell del debat públic a Espanya ja és tan baix que no ve d’aquí.

No és la cosa més vergonyosa que ha fet el partit de Pablo Iglesias (em refereixo al primer, no al líder de Podem) en els últims dies: l’apel·lació de la inevitable Carme Chacón a la memòria d’Ernest Lluch per intentar apuntar-se alguna coseta en contra del procés sobiranista català va ser especialment digna de passar al museu de la catàstrofe dialèctica.

Res, que el presidenciable a Espanya per un partit com el PSOE es deixa manegar per tot un Bertín Osborne, la qual cosa deu significar que Pedro Sánchez i el seu entorn de partit deuen reconèixer Bertín Osborne com un interlocutor més vàlid que tots els impulsors de la independència de Catalunya, tant si són representants polítics com si són civils. Està bé. Vist el nivell intel·lectual del president Rajoy i del seu opositor Pedro Sánchez, jo gairebé recomanaria que el pròxim responsable del govern espanyol sigui el mateix Bertín Osborne, o Sergio Ramos, si li ve de gust.

Fa dies que la política espanyola s’ha convertit en un reality, però no cal que ens ho refreguin per la cara d’una manera tan oprobiosa. Al PSOE s’han pensat que amb un Pedro Sánchez s’inventaven un nou Zapatero. Podem dir que hem sortit del no res per arribar a la misèria més absoluta. O al Bertín Osborne, per posar-hi nom i cognom.