08/01/2021

Carta a la noia de la 'rave': 'Tot el que no sabem de tu'

2 min
Carta a la noia de la 'rave': 'Tot el que no sabem de tu'

Vas ser la primera imatge del 2021 per a molta gent que no t'havíem vist mai ni segurament et tornarem a veure més. La noia dels pits de la rave de Llinars que va plantar cara als Mossos d'Esquadra. És tot el que sabem de tu. La resta són preguntes a l'aire.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com és una rave? Com són quaranta-vuit hores en una nau, amb dues-centes persones més? ¿Hi ha el mateix ambient a les tres del matí que a les tres de la tarda? ¿Pots dormir unes hores o ets un merda si te'n vas a descansar a la furgoneta? ¿Hi ha algú que només hi passi una estona i marxi? ¿S'assembla més a una discoteca non-stop o a un festival de música d'aquests que la gent hi va amb tendes de campanya? Com és un Cap d'Any en una rave? ¿Vau fer les campanades? Amb raïm? ¿Les vau seguir per la tele? ¿TV3, la Pedroche o l'Obregón? ¿O algú va agafar un cullerot i una cassola, i avall?

Què va passar després que us desallotgessin els Mossos? Cap on vau anar? ¿Vau seguir la festa? ¿Te'n vas anar a casa? On vius, per cert? A Catalunya? Allà on visquis, ¿et reconeixen ara pel carrer? Què et diuen? ¿Estàs contenta de la repercussió que ha tingut la teva imatge? O si fos ara no ho faries? ¿Vas ser conscient que t'estaven gravant? Treballes? ¿Has tingut problemes després a la feina? ¿Vens de família catòlica? ¿Té algun significat religiós la creu que portes tatuada a l'escot? ¿Vas pensar en la repercussió que tindria la teva imatge, mig despullada, davant dels policies? Tens compte a Twitter? ¿Has vist els mems que corren, un amb els teus pits i la cara de la Núria Feliu, per exemple?

Quanta estona feia que anaves en topless a la rave? ¿Va ser quan van entrar els Mossos d'Esquadra a la nau que vas decidir que aquesta era la millor manera d'intentar negociar amb ells? Amb els pits a l'aire, ¿et vas sentir poderosa o desprotegida davant dels uniformes dels antidisturbis? Per què no et va seguir ningú més en la teva forma de protesta? Que t'erigissis en portaveu de la rave, ¿va ser una decisió improvisada o ja feia hores que n'eres una de les líders? ¿Era la primera vegada que t'enfrontaves a la policia? ¿O ets una habitual de les manifestacions? ¿Eres a Urquinaona la tardor del 2019? ¿Et mobilitzes el 8 de març? ¿Participes en les protestes contra els desnonaments? Què volies dir quan cridaves: “Todos somos sanos”? ¿Va ser casualitat que diguessis “somos” i no “estamos”? ¿Havies passat el coronavirus, abans de la rave? ¿Has donat positiu, després? ¿Com et dius, noia dels pits de la rave de Llinars?

P.D. Tot el que volies saber sobre les 'raves' i no t'havies atrevit mai a preguntar. Podries escriure el llibre, dedicat a aquells que no hem anat mai a una rave i la vostra, la de Llinars, ens va tenir entretinguts per començar l'any. Com passa amb altres universos tancats, desconfiem i fabulem d'allò que s'escapa a les nostres mirades.

stats