03/12/2020

Contesta, Felip...

1 min

Un dels signants de la carta que diversos militars retirats li han enviat a Felip VI ha explicat en un xat de WhatsApp la seva idea de la diversió: afusellar 26 milions d’espanyols. Si ara es parla de “la España vacía” imagineu-vos com quedaria la cosa després de la purga. Seria un “A por ellos” hardcore.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Durant la Guerra Civil aquesta pràctica, que requereix un temps d’execució –mai més ben dit–, ja es va dur a terme. Pensem, per exemple, en la massacre de Badajoz. La nit del 14 d’agost i el matí del 15, de l’any 36, els militars franquistes van assassinar a la plaça de toros entre 1.800 i 4.000 persones (persones no espanyoles com cal, esclar). Per carregar-se’n 26 milions caldrien uns quants dies, no ens enganyem, i unes quantes cunetes i fins i tot vies de l'AVE.

Si jo fos la reina d’Espanya (una tasca que m’emocionaria, perquè seria parenta d’Albert Solà, a qui rendeixo vassallatge) i rebés una carta dels militars, i sabés que almenys un d'ells creu que s’haurien de matar els independentistes, els barbuts, els gossos i els gais esquerrans, i això es fes públic, en diria alguna cosa. “No, no!”, diria: “No s’han de matar només els gais esquerrans! Els dretans també!” Però Felip no diu res. I està molt bé. Per fer una broma semblant, el raper Valtònyc és a l’exili, perquè si fos aquí ja l’haurien empresonat.

stats