Tovallons negres 08/11/2023

Defensar i putodefensar, heus aquí la qüestió

2 min
Manifestació contra l'amnistia a Madrid.

Que la dreta hagi de fer servir un sistema tan d’esquerres com és “manifestar-se” m’engresca. Es manifesten (i cremen contenidors i es queixen de la —baixa, Manel!— violència policial) per protestar contra l’amnistia als independentistes catalans. El PP va dir que “la policia havia tractat els manifestants com si fossin CDRs".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

En què es diferencien els CDRs d’ells? Misteri. Els uns, segons les sigles, “defensen” la república i ells, segons les declaracions, “putodefensen” Espanya. ¿Volen dir, els “putodefensors” d’Espanya, que ells no es mereixen el garrot i els altres sí?

Els violents dels carrers de Madrid no estan a favor que s’amnistiïn polítics que van anar a la presó o a l’exili (per no haver d’anar a la presó). Aquests polítics van anar a la presó o a l’exili perquè se’ls va acusar de “violents”. Alguns policies, al judici, van desembeinar el concepte “violència ambiental”, que és com quan no tens angules, que fas gules. Aquella pasta de peix amb un ull pintat. Enric Millo, davant del jutge Marchena (parlant de jutges, a l'exjutge Marlaska els manifestants fatxes el titllen ara de “maricón”), va dir que els manifestants posaven “Fairy" a terra per fer relliscar la policia. Sempre que frego els plats el tinc a les meves oracions.

Ara, els que protesten perquè volen amnistiar una gent absurdament condemnada per “violència”, cometen actes violents i no precisament ambientals. ¿I si els fan un judici i els condemnen a nou anys per sedició? Recordem, sisplau, que els Jordis van ser condemnats a nou anys per “sedició” per haver pujat a un cotxe de policia (a arengar la gent perquè tornés a casa). Si per pujar a un cotxe, sent independentista, et condemnen a nou anys, per cremar-lo, encara que no ho siguis, què t’hauria de caure?

Empar Moliner és escriptora
stats