08/06/2021

Ens representen

2 min

El ministre d’Esports ha defensat que es vacuni els jugadors de la selecció espanyola perquè “nos representan a todos”. La setmana que ve es veu que van a “representar-nos” a una competició. En aquest sentit, doncs, també és molt normal que es vacunés les filles del rei, perquè també “ens representaven”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No és per les vacunes. És per la filosofia que hi ha al darrere. Ells “ens representen”. Però esclar, no a tots, justament. El patriotisme, així com l’afició al futbol, és voluntari. Sempre s’intenta que la pàtria entri a cops i és per això que els soldats, abans, havien de “jurar bandera”. Hi ha amors, com el matern o el territorial, que no es poden imposar. A mi m’agrada veure jugar la selecció espanyola, perquè m’agrada veure el bon futbol, sempre, i perquè molts dels jugadors de la selecció són d’equips que estimo, com el Barça, però als mundials vaig amb països que tenen peculiaritats que m’agraden (un any vaig anar amb Trinitat i Tobago, que són els subministradors d’angostura a les cocteleries). En canvi, mai de la vida em miraré el festival d’Eurovisió, perquè valoro la salut dels meus timpans; per tant, l’actuació d’Espanya sempre me la perdo. Sap greu, però hi ha oficis, com el de botiguer, elaborador de vi, cuiner, escombriaire, informàtic, escriptor, guionista, bomber... que no ens representen.

I ara anava a dir que, seguint aquesta lògica, la família reial s’hauria de vacunar, tota sencera, de dalt a baix, perquè hi ha qui considera que també “ens representen”. Jo, com a republicana, em sento més representada per un mínion, però això ara és igual. El cas és que no cal que vacunin la família reial, perquè les dues filles de l’emèrit, justament, ja es van vacunar abans d’hora quan van anar a visitar el pare, a l’hotel on ha fugit per no ser castigat.

Empar Moliner és escriptora

stats