15/01/2016

Escampar l’esperit de l’‘Info-K’

2 min

HE APROFITAT el canvi de presentador per veure l’ Info-K, i confirmo el que ja sabem: que és un format impecable. Un clàssic, que per Sant Jordi celebrarà 15 anys en antena, des que el va conduir per primer cop Núria Solé fins ara que ho fa la Laia Servera, passant per la Mireia Segú, en Jordi Gil i en Lluís Marquina. M’imagino la feina que porta, i alhora com a espectador ho trobes tan natural, senzill i lògic que sorprèn que aquest aprenentatge quedi restringit a aquest quart d’hora al canal Super3. Com un bolet deliciós, però un bolet.

Me l’imagino perfectament emès a TV3 a la mateixa hora. L’especialització de canals té sentit, però també en té que una cadena per a tots els públics tingui espais de bon veure conjuntament amb les criatures, i l’ Info-K el podem veure els adults. I aprendre-hi coses. Explicar les notícies en el seu context i de forma directa sempre ajuda, tinguis l’edat que tinguis.

De la mateixa manera que honora la televisió pública haver portat ja fa quinze anys l’esperit de cadenes europees que treballen per informar la canalla amb rigor i amenitat, aquest esperit es podria estendre a més horaris i formats, impregnar una mica més TV3 i el 3/24, ni que fos en breus píndoles. L’escola ha de canviar, i ho fa, i necessita bons materials, adaptar-se al món connectat i aprofitar-se’n. Els mitjans hem d’assumir la funció educadora i de servei, casar les necessitats dels nens, les escoles i els instituts, les explicacions sobre com funciona el món, i la gent que intenta arreglar-lo.

Estic convençut que a les escoles que fan servir l’ Info-K i altres materials audiovisuals tenen un munt d’idees sobre com fer-ho possible. Seria un gran regal d’aniversari.

stats