20/07/2017

Jordi Évole com a excusa

2 min

Dijous al migdia a Al rojo vivo, de La Sexta, Cristina Pardo (en substitució d’Antonio García Ferreras, que està de vacances) connectava en directe amb Joan Tardà per preguntar-li per l’entrada de la Guàrdia Civil al Parlament de Catalunya buscant documentació sobre el 3%. Tardà, que ja s’ho devia ensumar, es va fer venir bé la resposta per fotre un moc a La Sexta recordant el documental Las cloacas de Interior: “Por cierto, no sé si lo saben las personas que nos ven, que al menos en Catalunya este reportaje que denuncia la corrupción y la operación Catalunya fue visto por cientos de miles de personas

A Cristina Pardo li va tocar entomar el retret, cosa que, per justícia, li hauria hagut de correspondre a García Ferreras. Pardo es va justificar dient que avui en dia les tecnologies ja permetien que tothom pogués veure les cadenes autonòmiques. Certament, a Espanya això ho han permès més les tecnologies que no pas el govern, que sempre ha posat traves perquè les llengües cooficials a l’Estat puguin tenir presència mediàtica arreu del país. Pardo, després, s’excusava: “No se olvide, señor Tardá, que aunque no comparta usted esa decisión de La Sexta de no emitir ese documental, hace cuatro días Jordi Évole entrevistaba a José Manuel Villarejo”.

Utilitzar l’entrevista d’Évole com a excusa per no emetre el documental és un argument fluixíssim. El Salvados amb Villarejo va estar molt bé, però el mateix títol precisava el que era: La versión Villarejo. Va ser revelador descobrir el personatge, però és molt diferent el biaix informatiu quan la font única és un dels responsables de les clavegueres. No es pot comparar una entrevista a un individu amb un reportatge d’investigació periodística. La primera retrata el personatge. El segon revela informació veraç. La Sexta, una cadena a la qual li agrada anar d’abanderada en la lluita contra la corrupció, i en la qual García Ferreras fins i tot s’ha vantat en algunes ocasions de substituir el paper que no està fent la tele pública, ha quedat retratada no emetent el documental. Fer servir Évole i la seva entrevista per dissimular és insostenible. Las cloacas de Interior és, fins ara, el reportatge emès a Espanya que més capes de merda ha aixecat i més lluny ha arribat. Cristina Pardo hauria quedat més elegant dient que estaria molt bé que la seva cadena l’emetés algun dia. Encara hi són a temps, suposo. Ho sento per ella, però sí, mentre La Sexta -i les altres cadenes- no emetin Las cloacas de Interior sí que són sospitoses d’alguna cosa.

stats