08/03/2023

Els Mossos i la poca feina

1 min

La conductora a qui els Mossos van posar 4 multes en 19 minuts a la C-58 explica que la primera denúncia va ser per anar pel carril del mig, i que va explicar als agents que havia avançat una furgoneta i s’hi havia quedat perquè a les dotze de la nit i circulant sense ningú més per l’autopista s’hi sentia “més segura”. Quan li van lliurar la multa els va dir “realment, teniu poca feina”. L’entenc perfectament, a la conductora, i que aixequi la mà qui hauria pensat el mateix. Jo l’aixeco.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Estic segur que els agents de policia de trànsit de qualsevol país han de sentir tota mena d’excuses i aguantar més d’una impertinència. I, per descomptat, s’ha de circular per la dreta. Però donada la nocturnitat i absència de perill per a ningú (i pel que sembla, d’absència de feina per part de la policia), ¿no és més alliçonador fer aturar el cotxe i recordar-li a la conductora que ha d’anar circulant pel carril de la dreta? ¿No els hi expliquen, a l’acadèmia, que aquests episodis els conductors els recordem i els expliquem sempre? ¿No creuen que, tractant-se d’una infracció d’aquest tipus, el cos guanya més autoritat amb un advertiment que amb una multa de 200 euros? ¿Necessiten exercir el poder sancionador per tenir autoritat, també en una situació com aquesta?

Entre altres coses perquè, d’acord amb el relat de la conductora, després van venir tres multes més, amb to “burleta i desafiant”, crits i cops al cotxe. Això, per a un policia, sí que és conduir “de forma negligent”.

Antoni Bassas és periodista
stats