Multa per treballar al sol?

1 min
Dos rickshaws, o taxis bicicleta, creuant un pas de vianants al passeig Joan de Borbó,  a la Barceloneta, on el govern es planteja prohibir aquest tipus de vehicles.

La ministra Yolanda Díaz ha explicat que “estarà prohibit realitzar determinades feines durant les hores del dia amb temperatures més extremes”. Perquè –diu– una feina digna és també una feina segura. Considera que els treballadors “tenen dret a treballar a l’ombra i a estar constantment hidratats" (amb aigua).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com sempre que parlen de prohibicions i de drets laborals, entenc que els beneficiaris –i me n’alegro– seran alguns assalariats. Els que ja tenien dret a això, de fet, o els que ja treballen en un interior refrigerat. No penso que els autònoms puguin decidir no treballar o prohibir-se a ells mateixos fer-ho, per –si no obeeixen– multar-se. No sé com farem alguns oficis si no podem ser al sol. No poden deixar de treballar al sol els paparazzis, els periodistes, els militars, els passejadors de gent gran (i la gent gran), els operaris de carretera, els que hi posen i en recullen els cons, els socorristes, els pescadors, els paletes, els carters, els repartidors en bicicleta, els motoristes, els atletes (inclosos els futbolistes), els guies de viatges, els policies, els urbans, els membres de la família reial, els cambrers, els viticultors, els jardiners, els recol·lectors de fruita i verdura, els massatgistes i els venedors de mojitos i polseres a la platja, els del top manta, els cantants, els músics, els passejadors de gossos (i els gossos), els arqueòlegs, els actors, els que intenten que et facis d’una ONG, els conductors de rickshaw. Es poden hidratar, això sí, però no constantment i no sempre amb aigua.

Empar Moliner és escriptora
stats