01/03/2016

‘Nit i dia’: cardar amb sostenidors

2 min

La sèrie revelació d’aquesta temporada de TV3, Nit i dia, és molt bona. De les millors produccions pròpies de TV3. O fins i tot la millor. Sobretot per l’ambició i la valentia de fer un producte que vagi més enllà de tot el que hem vist fins ara. De guió, d’interpretació, de realització, de direcció, d’ambientació, d’il·luminació... Nit i dia ha demostrat que es pot exigir més i deixa el llistó alt a les produccions que vindran.

Hi ha un aspecte d’aquesta sèrie en què cal parar atenció. El sexe hi té un paper important. És una de les motivacions de l’assassí en sèrie i també és el vincle que té amb la Sara. A Nit i dia ningú folla amb qui li correspondria per lògica. A la Sara l’hem vist practicar sexe amb estranys i l’única vegada que l’hem vist al llit amb el seu marit ell la va rebutjar. De fet, han de recórrer a la reproducció assistida per tenir un fill. El jutge Cases tampoc té sexe amb la seva dona. Ho fa amb l’amant, la Magda. El Lluís, el marit de la Sara, l’hem vist en plena acció sobre el matalàs amb la Clara, la seva companya de feina. Per sort ens han estalviat les escenes del Marc, el psicòpata, amb les iaies, però a nivell de guió ens ha quedat clar que és una de les seves fílies. A Nit i dia tothom folla d’amagat d’algú altre. I això, que a primer cop d’ull pot passar per alt, forma part dels enjòlits de les trames i contribueix a la intensitat del relat.

Ara bé, hi ha un fet que des del primer capítol crida l’atenció: tots practiquen el sexe mig vestits. En l’episodi número 1, on la Sara i el Marc tenien la primera trobada sexual, ella duia calces i samarreta de tirants. Per descomptat ens havíem d’imaginar que estaven només als preliminars. En la tòrrida escena de l’hotel de Tànger, mentre el Lluís li feia un cunnilingus a la Clara, ella duia els sostenidors i un barnús posat. En el capítol de dilluns, quan el jutge va semblar que infartava en ple orgasme vam descobrir que la Magda portava els sostenidors posats. A Nit i dia hem vist uns quants cadàvers socarrimats i iaies mig despullades en rigor mortis però no hem vist ni un sol pit. Val la pena preguntar-se si és que les actrius tenen un pudor especial a ensenyar-los o és que la sèrie pren precaucions pensant en la possibilitat d’exportar-la a països on ensenyar els pits o un cul és indecorós. Als Estats Units, per exemple, una manera d’identificar si una sèrie pertany a una de les grans networks (emeten en obert) o a la televisió per cable (per abonament) és en les escenes de sexe. Les primeres són de tendència púdica mentre que les segones es permeten ser més explícites i hi veiem culs i mugrons. Malgrat aquest detall, seguirem enganxats a Nit i dia pendents del suspens. Aconseguiran atrapar el Marc? Tindran un fill la Sara i el Lluís? Hi haurà algú que follarà sense sostenidors?

stats