Opinió 17/02/2014

El PP ha de pagar pel mal fet

2 min

Ara, ja, abans que l'esgotament ens duga a la impotència, sense calcular els efectes electorals, sense pensar en res més que a aclarir una qüestió absurda, inventada per destruir una mica més el català o valencià. Ara és el moment de veure les cartes de cadascú, dels que diuen que el valencià i el català no són la mateixa llengua i dels que afirmen la unitat de les dues variants dialectals.

No dubte que tothom està més amunt de la coroneta de sentir parlar d'aquesta qüestió. Fins i tot hi ha polítics per als quals la reivindicació del català o valencià sembla una cosa menor o potser vergonyant. Si als que no els interessa més que el castellà i castellanitzar per imposició allà on van es fan forts en negar la unitat lingüística, encara podrien perjudicar més la nostra llengua.

Que els mitjans de comunicació pregunten als membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua si el català i valencià són la mateixa llengua o no, ells que han dit que sí per amplíssima majoria. Que pregunten a la Real Academia de la Lengua. Que pregunten a tots els especialistes en llengües romàniques del món sencer. I tots diran que sí.

Però no hi ha prou amb això. Caldria preguntar als del PP, a través de càmeres i micros, per què han sigut tan deshonrats, amb tan mala fe, sense cap escrúpol, a l'hora de mentir sabent que mentien, a l'hora de dir que el català i valencià no eren la mateixa llengua. Caldria comptabilitzar quants milions de diners públics han furtat i preguntar-los si mentien per a fer fum sobre aquest fet.

Ja no val que no continuen mentint els del PP i només en privat reconeguen la unitat de la llengua. Han causat molt de mal a la llengua i a milions de persones que l'emprem cada dia. No han comès un error, han dut a terme un intent de genocidi lingüístic. No vull comparar la seua actuació amb cap acte terrorista, ni exagerar gens, però els del PP han de pagar pel que han fet.

I ara ja no pot ningú mirar cap a una altra banda, ni als territoris on es parla català o valencià, ni a Europa, ni a les càtedres romàniques del món, ningú. Ni si el PP actuara amb tanta mala fe com fins ara i volguera intentar un últim assalt a la nostra llengua. Estic convençut que la consciència d'un possible genocidi ens unirà a tots per a parar els peus a tal bestiesa.

stats