20/06/2023

PP-Vox a Balears: la vergonya màxima

2 min
El nou president del Parlament, Gabrielle Le Senne.

“Las mujeres son más beligerantes porque carecen de pene”. Aquest és un tuit de Gabriel Le Senne, flamant president del Parlament de les Balears per Vox, repescat per Diario de Mallorca. Sense haver de recular gens en l'hemeroteca, el mateix Le Senne va retuitar, divendres passat, un missatge d'un diputat de Vox al Congrés, Francisco Contreras, que negava explícitament la violència de gènere, cosa que aprofitava per acusar Feijóo i el PP “d'empassar-se vergonyosament” els “constructes woke” de l'esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

En fi, aquest dimarts s'ha constituït la cambra balear i s'ha confirmat que la presidència quedava en mans de l'extrema dreta: ara falta saber si també hi haurà càrrecs de Vox en l'imminent govern. En qualsevol cas, que la presidència del Parlament, amb tot el contingut simbòlic que comporta, estigui en mans dels feixistes és desolador. És deixar una de les màximes representacions institucionals de la democràcia en mans d'algú que ha vingut a trepitjar-la. Què hi fa, de president del Parlament de les Balears, algú que pensa (Vox així ho ha repetit en moltes ocasions) que aquesta comunitat autònoma hauria de ser suprimida?

Les patètiques paraules de Le Senne sobre les dones estan recollides al preacord de govern que PP i Vox van subscriure aquest dilluns horabaixa. No en la seva literalitat, però sí en un document (l'anomenarem així) que intenta dissimular, però se li entén tot. Com que no saben ni escriure, fins i tot els eufemismes se'ls encallen i ensenyen el llautó del discurs ultra que han aconseguit fer empassar, aquí sí, a un PP balear que ha fet la comèdia de mostrar-se renuent i dir durant uns dies que estava disposat a governar en minoria, però que ha acabat plegant-se amb absoluta comoditat a les exigències programàtiques de Vox. Per aconseguir un “govern estable”, diuen, amb el suport a la investidura dels vuit diputats feixistes. És difícil imaginar quina casta d'estabilitat pot tenir un govern que, des d'aquest preacord, mostra una inequívoca voluntat de cercar el conflicte, la discòrdia i la fractura social.

En resum, el paperot del preacord comença encomanant-se a la inevitable, tergiversada i tòxica idea de “llibertat” que proclama sempre aquesta gentussa, i a continuació diu que pensa governar contra tot allò que amenaci aquesta “llibertat”, i també tot allò que sigui nociu per a “la nació”, que com és de suposar és la nació espanyola. Les amenaces són la llengua catalana, l'ensenyament i la sanitat públics, el feminisme i els col·lectius LGTBI, l'ecologisme i els migrants. Aniran contra tot això, i hi aniran amb totes les forces de què siguin capaços. Subscriure acords com el de Balears o el del País Valencià amb Vox desacredita el PP com a partit democràtic. I converteix des d'ara mateix Marga Prohens en la més nefasta presidenta que hagin tingut les Balears, una persona que no està capacitada ni és mereixedora de l'honor de representar les institucions i la ciutadania d'aquestes illes. Vergonya per a ella i per als que l'acompanyin en aquest viatge cap al no-res.

Sebastià Alzamora és escriptor
stats