18/05/2022

'La roja' en comptes de 'la Benemérita'

2 min

Gran actuació de Pedro Sánchez al Congrés. Diu que el PP enviava piolins i, en canvi, amb ell, la selecció espanyola juga partits a Catalunya. La roja en comptes de la Benemérita. El diàleg era això i nosaltres, beneits, que no ho havíem entès. ¿Que quan es reunirà la taula de diàleg? Sánchez diu que ho està esperant, que quan ho digui la part catalana i que sigui per acordar coses, no una foto. Aplaudiments.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Alhora que parla al Congrés, les ràdios van plenes dels àudios de Villarejo que ha publicat El País. Tones de brutícia cauen sobre Cospedal, Aguirre i Fernández Díaz. Queda al descobert la jugada de l'Estat contra Artur Mas el 2012 i el president Sánchez lamenta sincerament les malifetes de “la mal anomenada policia patriòtica”. Que dolent que és el PP.

Hores més tard, el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, que ha anat al CNI a veure els papers, conclou que l’espionatge amb Pegasus a 18 persones a Catalunya estava “extensament motivat, essencialment fundat en fets concrets i prèviament autoritzat” pel jutge.

Però, esclar, si cal demanar permís al jutge per espiar Pere Aragonès, Jordi Sànchez, Carles Riera, Elisenda Paluzie, Marcel Mauri, Jordi Bosch de Borja, Gonzalo Boye, Joan Matamala, Josep Lluís Alay, Xavier Vendrell, Elsa Artadi, Albert Batet, David Bonvehí, Marc Solsona, Sergi Miquel Gutiérrez, Jordi Baylina, Pau Escrich i Xavier Vives, un diria que és molta gent de cop i que el fet concret que els deu unir és que siguin independentistes catalans. Si mai li pregunten a Sánchez si no li sembla massa coincidència i que l’Estat té un problema si ha d’espiar persones com aquestes, somriurà amb pena i dirà, com ahir al Congrés: “A mi també m’han espiat”.

Antoni Bassas és periodista
stats