27/06/2015

Ruta per la Barcelona ‘healthy’

4 min
Ruta per la Barcelona ‘healthy’

BarcelonaTot torna. També els bons hàbits. Hem passat del fast a l’ slow. Volem recuperar-ho tot. Costums gastronòmics i trobades al voltant de taula. Productes locals i naturals. Tradició. Les tendències actuals més destacades = salut + benestar. Els criteris? Sostenibles i saludables. Volem etiquetes - originals i amb + informació nutricional. Les aplicacions més descarregades són sobre alimentació, fitness i meditació. Ja no busquem estar prims. Volem estar sans. El sucre és el nou tabac. I ens preocupa envellir més que mai. Però ¿per què aquesta obsessió? Cada vegada vivim més. I volem viure millor. La medicina natural està canviant vides. El 16% del turisme mundial = turisme de salut. I els metges -cada vegada més- recomanen la meditació. Quedades foodie, restaurants healthy i centres de ioga i cosmètica natural estan envaint Barcelona. El secret? Equilibrar cos i ment. El millor? Que cuidar-se sigui cool. Com més consciència, més oferta.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

PRESS & RESET

Pg. de Borbó, 56

Un clar exemple d’aquesta tendència és PRESS & RESET, que acaba de desembarcar a la ciutat, al passeig de Borbó, 56, a la Boqueria i al Gòtic dins la nova tenda de Paez al carrer Petritxol, 4. La tècnica? Sucs cold pressed elaborats diàriament per pressió hidràulica en fred, que mantenen totes les vitamines, minerals, enzims i nutrients intactes durant 3-4 dies. L’objectiu? Alcalinitzar i desintoxicar en profunditat l’organisme. I no només això. També augmentar l’energia, reforçar el sistema immunològic, recuperar el pes òptim, aconseguir una pell radiant i augmentar la claredat mental i la motivació. La fórmula? Els seus packs d’1, 3 o 5 dies a base de 7 ampolles diàries i perfils nutricionals diferents per aconseguir una completa depuració i cura del cos.

Zuckerhaus

Carrer Parlament, 17

L’artesania és un must. Diuen que si es cuina amb amor el resultat sempre és bo. Així ho fa la Manuela, una jove alemanya que ven pastissos i postres fets per ella mateixa. Totalment casolans. Qualitat i proximitat en una botiga que sembla treta d’un conte (o d’una pel·lícula de Wes Anderson).

Flax & Kale

Carrer Tallers, 74B

El restaurant del moment. Acaben d’obrir i no hi ha dia que no omplin. Si ets fan del Teresa Carles t’encantarà. Això sí, no és 100% vegetarià. La nova aposta és flexiteriana = 80% plats vegetals + 20% peix blau. Una explosió de gustos nous i inimaginables. Us tornareu incondicionals del plant-based. I acabareu maleint les croquetes de la iaia.

Morning Gloryville

Diversos espais

Fa tres anys que la Samantha Moyo va inventar un nou concepte de clubbing. Ballar de sis a deu del matí. O un afterparty saludable. La clau? Aprofitar la vitalitat del matí per començar el dia amb positivisme. Canvien gintònics per sucs naturals. I la fruita fresca és el nou estimulant. Un nou lifestyle global que ja ha revolucionat les ciutats més trendy del món. El seu lema? Rave your way into the day.

Nomad Café

Passatge Sert, 12

El cafè és bo o dolent? Si ets un coffee addict, almenys que sigui de qualitat. La tendència dels cafès especials ha arribat a Barcelona. Un must als països escandinaus, a la Gran Bretanya o als Estats Units. Recollits i seleccionats a mà. Sense impureses ni defectes. Autèntics sommeliers del cafè. El resultat? Un cafè homogeni i molt més saludable.

Obbio

Carrer Muntaner, 177

Els supermercats s’estan convertint en escoles culinàries. A Alemanya els productes tenen un semàfor a l’envàs. Verd = saludable; vermell = processat. Aquí, de moment, els supermercats s’estan especialitzant. Proveïdors d’un estil de vida. Obbio és un dels supermercats ecològics de referència a Barcelona. Productes vegetarians, vegans i kosher. I sense gluten. Si no tens temps de fer la compra, prova la seva cafeteria vegetariana. I si tens temps de sobres, informa’t de les tendències healthy a la llibreria.

YogaOne

Carrer Aribau, 230

Les it girls es passen el dia entre postura de ioga i postura de ioga. Aida Artiles, Laura Hayden o Miranda Kerr omplen Instagram de selfies fent ioga. Ja no només ens interessen els seus outfits, sinó també el seu estil de vida. Una tendència que fa temps que existeix però que ara s’ha viralitzat. Moments de desconnexió. O de connexió. Cos i ment. Ment i cos. A Barcelona pots aprendre’n al YogaOne, un espai al centre de Barcelona on pots provar totes les diferents variants del ioga. Amateur o experimentat. Però sempre amb professionals.

Waxabi

www.waxabi.es

Els blogs de cuina han inundat la xarxa. Però el Waxabi és especial. Cuina saludable + original + urbana + econòmica + poètica. Però no tot a la vegada. L’essència? L’ storytelling. Un blog desenfadat i divertit. Un espai on una colla d’amics comparteixen receptes i aventures gastronòmiques. Senzilles, bones i amb una història al darrere.

Ioga facial

Hotel Majestic

(Pg. de Gràcia, 68)

L’afició per la meditació s’ha multiplicat per tres en els últims cinc anys. Però l’última moda en meditació és el ioga facial. Diuen que la cara no és una altra cosa que el reflex de l’ànima. A Barcelona, l’Hotel Majestic n’és pioner. La clau? Vincular rostre + ment. El resultat? Combatre arrugues i el pas del temps.

Dieta Dr. Pierricone. La cirurgia està passada de moda. I de voltes. Hem vist veritables destrosses en els rostres més bonics de Hollywood. Però envellir ens continua preocupant. Ara les celebrities busquen tractaments no invasius. I naturals. El terme gastrocosmètica és nou. Però ja és un hit. Dietes que rejoveneixen. Gwyneth Paltrow, Julia Roberts o Eva Mendes ja les han provat. L’objectiu? Perdre anys en comptes de pes. I només en 28 dies.

stats