19/04/2021

Secessionistes del futbol

2 min

Els de la Lliga no estan contents amb els de la Superlliga, perquè els de la Superlliga pretenen fer una lliga de futbol europea amb els grans clubs, per permetre’ns veure un “Barça-Manchester”, per exemple. Però els de la Lliga, que no hi estan gens d’acord, han destil·lat un comunicat que no sé què em recorda. Diu (tradueixo): "La Lliga condemna enèrgicament la proposta anunciada de creació d’una competició europea secessionista i elitista, que ataca els principis de la competitivitat oberta i del mèrit esportiu que ocupen el més profund de l’ecosistema del futbol nacional i europeu”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Deixeu-me dir que no es poden atacar els principis de la competitivitat sense ser competitiu justament. L'única manera de no ser competitiu i, per tant, de no atacar els principis de la competitivitat és no ser competitiu. En fi, parlar del mèrit esportiu i de l’ecosistema del futbol com si fóssim els jugadors del Sant Kevin de Vallfosca FC m’omple d’emoció.

De moment la Superlliga (similar a la de bàsquet) és secessionista. La paraula no és meva, és de Javier Tebas. I si és secessionista i elitista, ja us ben juro que d’aquí no res serà de l’alta burgesia europea, un estament social que, com l’alta burgesia catalana, és del tot secessionista i ocupa el cent per cent del territori europeu. I si és secessionista i elitista i burgesa (alta, eh?) també serà, ben aviat, nazi. I si és secessionista i elitista i burgesa i nazi, aviat vindran els ninotaires a dibuixar amb cara de Hitler tots els directius de club sospitosos. I no cal dir que, després d’això, els directius no secessionistes, ni elitistes, ni burgesos, ni nazis cantaran, en les diverses llengües europees, “For to him, yeah, yeah”, o “Pour ells, oh, la, la”, o “A por ellos, oe”.

Empar Moliner és escriptora

stats