21/10/2016

De bon humor

2 min

Sempre es diu que el sentit de l’humor és símptoma de gran intel·ligència. Segur. I és un dels atributs que fan atractiva una persona. Però cal distingir entre qui té sentit de l’humor i qui té bon humor. Algú dotat naturalment amb un sentit de l’humor esmolat pot ser, també, una persona malhumorada. I aquesta persona, si has de conviure-hi o treballar-hi, pot ser que et faci partir-te de riure en moments puntuals amb la seva ironia però la resta del temps serà difícil d’aguantar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

M’agraden les persones que estan generalment de bon humor. Aquells que, en principi, surten de casa amb un somriure i no els reca regalar-ne durant tot el dia. Els que tenen sempre una paraula amable i es resisteixen, en canvi, a l’estirabot. Tenir una parella, un veí, un company de feina o una amiga que sol estar de bon humor és un regal i et fa la vida molt més agradable.

Aquest tarannà pot ser un do, una manera de ser, un tret del caràcter que ve donat, com tenir els ulls clars o que t’agradi el marisc. Però també pot ser el resultat d’un propòsit, un esforç que, al cap dels anys, esdevé costum. I, aleshores, encara em sembla més d’agrair.

Si et toca treballar amb una d’aquestes persones, t’adones de seguida que ets un privilegiat. Són gent que ha decidit fer de les hores de feina un espai habitable, foragitant les angoixes i les reaccions agres. Gent que opta pel camí més fàcil, pel comentari amable, pel bon tracte. Gent que sap buscar el moment de distensió, que propicia la conversa personal per guanyar confiança.

Fa poc he conegut un d’aquests éssers lluminosos i, en preguntar-li com s’ho fa per estar de bon humor, per generar allò que col·loquialment en diem “bon rotllo”, m’ha donat algunes pistes que ara -com que jo també vull anar de bon rotllo- comparteixo generosament amb vosaltres.

Una pista: si tan bon punt et lleves, encara amb la son a les parpelles, connectes l’aparell de música i la casa s’omple amb les notes de The lazy song, de Bruno Mars, o d’ Amagada primavera, de Txarango, o d’ Accidentally in love, de la banda sonora de Shrek... és pràcticament impossible que no comencis el dia de bon humor.

Un altre suggeriment: al llarg del dia, sense venir a tomb, busques a la llista de WhatsApp i envies un “Ep, com va?” a un amic que fa temps que no veus. I un tercer: dedica uns segons a prendre consciència d’alguna cosa bona. Quin solet que fa. O que bo que és aquest cafè. Tan senzill com això.

stats