Guerrilla Urbana
Opinió 25/11/2016

Tocat i enfonsat

L’espai íntim de Matilda & Cook o de com l’atzar et pot col·locar en les millors coordenades possibles

2 min
Tocat i enfonsat

10.00 AM. Acabar-me el suc d’un glop. Sortir de casa corrents. Travessar el Mercat de Sant Gervasi. Entretenir-me 30 segons en una parada de flors. I en ple Putget, a menys de 10 metres de l’oficina = al·lucinar. Una entrada enorme. Sofàs, catifes, taules de fusta massissa. I un aire tan rústic com vintage. Llibreries, espelmes, cactus. Gots de colors, figures de porcellana. I una pissarra on hi diu: ‟Menú de Cantina”. No tinc clar si és un restaurant o un espai privat. Entro amb compte, miro a un costat i a l’altre. I em rep la Marta, propietària i xef del Matilda & Cook.

M’explica que utilitzen el local per fer menús diaris. Però també com a mercat, showcooking o taller de cuina. A més es pot reservar per a grups grans. En dates assenyalades també hi pots trobar el Tinto Flamingo, una petita però especial programació cultural. Concerts íntims de bossa nova, jazz, rock o flamenc. Experiències úniques en un espai càlid i agradable. Jo, de moment, no em puc estar de provar-ho. Demano taula per a aquell mateix migdia. I me’n vaig emocionada després del meu nou descobriment. Ni guies, ni locals de moda. No hi ha res com topar per casualitat amb un lloc collonut. I, a sobre, a tres carrers de casa.

02.00 PM. Sóc més que puntual. Em porten el menú. L’elecció és complicada. Però després de donar-hi moltes voltes (tot ha de ser deliciós!) acabo decantant-me per una amanida grega amb quinoa. Unes gyozes de pollastre i verdura. I un iogurt natural amb trossos de fruita. La vaixella sembla la de la meva àvia. Em porta bons records. I em sento com a casa. 04.00 PM i encara estem de sobretaula. I és que el Matilda & Cook és inevitablement familiar. L’espai és íntim, entranyable. I el menjar: espectacular.

+ Detalls

MATILDA & COOK

Del Camp, 78 (Barcelona)

stats