03/09/2020

Toni Cantó, l'heroi de l'estiu

2 min
Toni Cantó atén les televisions per relatar el seu rescat de tres noies a l’escullera de la platja d’Oropesa

Fa uns dies, l’actor i diputat de Ciutadans Toni Cantó va ajudar a sortir de l’aigua tres noies que es trobaven en greus dificultats a l’escullera de la platja d’Orpesa, a Castelló. No cal ser una fura per endevinar quin programa va córrer més ràpid per entrevistar el polític. Espejo público, sempre veloç quan es tracta de Ciutadans. El rètol en pantalla anunciava: “Toni Cantó héroe". I el subtítol reproduïa la declaració d’una de les noies: “Si no llega a ser por Toni, morimos ahogadas o de cansancio”. Susanna Griso, que ja ha tornat de vacances, li deia que volia saber-ne tots els detalls. També van posar al telèfon la mare d’una de les nenes, que reiterava el seu agraïment. El curiós era que, malgrat la gravetat dels fets, l’actor va admetre en unes quantes ocasions que “Fue muy chulo” i que “Fue una experiencia muy chula”. Insòlit quan, teòricament, unes noies menors d’edat havien estat a punt de morir ofegades. Potser elles no ho definirien de la mateixa manera. Griso va fer broma al diputat amb la sèrie Los vigilantes de la playa i un dels col·laboradors va afegir: "Cuerpo para el papel, tienes...”. I, després de la floreta, li va fer la consulta més delirant. “¿Les preguntaste a quién votaban?”. Cantó va fer broma dient que quan va veure que eren menors d’edat i no votaven, va pensar en no rescatar-les. Per descomptat, l’heroi del moment atenia l’entrevista, inflat d’orgull, des de la seu de Ciutadans, on es veia el logotip del partit al darrere.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L’endemà, a Telecinco, el tornaven a entrevistar al programa Ya es mediodía. Sonsoles Ónega, la presentadora, anunciava el tema amb dramatisme: “El diputado de Ciudadanos Toni Cantó se juega la vida. Rescata a tres chicas que se vieron arrastradas por una peligrosa marea que azotaba la playa de Oropesa, en Castellón. Si no hubiera sido por su rápida actuación, podrían haber muerto ahogadas”. El programa posava en bucle uns muntatges fotogràfics on sortia el diputat de Ciutadans convertit en socorrista de la sèrie Los vigilantes de la playa. També entrevistaven una de les noies i la seva mare perquè repetissin l’heroïcitat de Toni Cantó. En aquesta ocasió, el logotip de Ciutadans era encara més gran i visible. L’actor, amb condescendència i falsa modèstia, insistia en explicar que gran part del seu èxit com a socorrista va consistir en tranquil·litzar i preparar mentalment les noies, “pobrecitas”, que estaven molt espantades. Donava a entendre les seves habilitats en la intervenció i solució de conflictes límit.

La gesta heroica de Toni Cantó ens situa, possiblement, davant l’època daurada de la carrera política del diputat de Ciutadans, catapultat per les televisions espanyoles com el protagonista de l’estiu, un semideu, el cavaller de l’escullera. Ara el risc és que tots els anomenats spin doctors dels principals partits polítics, els encarregats de la propaganda, aprofitin el rèdit mediàtic d’aquestes heroïcitats i comencin les desfilades televisives de diputats explicant proeses melodramàtiques.

stats