03/01/2022

Tria les vuit cançons de la teva vida

2 min

L’Òscar Moré, el Jordi Manau i la Cristina García em conviden al programa Llapis de memòria, que emeten cada dia a les tres de la tarda a Ràdio Barcelona, i abans d’anar-hi em demanen que triï vuit cançons “de la meva vida”, al voltant de les quals i dels records que em porten girarà l’emissió.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Fàcil, oi? Facin la prova. Enllesteixo una primera llista en cinc minuts, però quan me la miro l’endemà penso que en canviaria la meitat, perquè em venen al cap altres pàgines viscudes i altres melodies i perquè estic d’un altre humor. Però n’hi ha dues que aguanten perquè estan fixades a la infantesa. Una és Sapore di sale, de Gino Paoli, que es veu que la cantava per casa (sense entendre’n un borrall) quan no aixecava un pam de terra; i l'altra, Cançó de matinada, de Joan Manuel Serrat, que va ser el primer disc que vaig sentir sonar en català i encara recordo la sorpresa infantil que me’n vaig endur.

L’adolescència està dividida en dues parts. La part de festes amb tocadiscos i radiofórmula és per a Sunny en la versió de Boney M (hauria pogut ser Amore grande, amore libero d’Il Guardiano del Faro) i la part d’agrupament escolta i guitarres hauria de ser per a El bandoler d’en Llach, però a última hora hi poso L’estaca en la versió del Palau d’Esports del 76 amb el punteig a la guitarra de la Laura Almerich i els crits d'"Amnistia, llibertat!" del públic.

Finalment, també acabo posant James Taylor, Antònia Font i bossa nova de Jobim, però marxo cap a casa estripant mentalment la llista i fent-una altra, i una altra, perquè me’n surten moltes. Hi ha música que t’agrada i la continues sentint, però hi ha una música que, a més a més, te l’estimes. La que t’estimes. Aquesta era la llista bona.

Antoni Bassas és periodista
stats