Crisi al Botànic

La dimissió de Mónica Oltra, novament protagonista en la sessió de control al govern valencià

L'adeu de l'exvicepresidenta no evita que la investigació a la conselleria domini el debat a les Corts

Ara
2 min
El president del govern valencià, Ximo Puig, la vicepresidenta primera, Aitana Mas, i el vicepresident segon, Héctor Illueca.

ValènciaLa dimissió de Mónica Oltra la setmana passada no ha evitat que la investigació que pretén determinar si la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va dificultar l'aclariment de l'abús a una menor tutelada per part de l'exmarit d'Oltra Luis Eduardo Ramírez hagi tornat a protagonitzar els parlaments de la sessió de control al govern valencià i hagi eclipsat així l'estrena de la nova número dos del Consell, Aitana Mas.

El Partit Popular ha dedicat les seves tres preguntes a l'executiu a defensar que el cap del Consell, Ximo Puig, és un president "dèbil", atès que Oltra no va ser destituïda pel dirigent socialista, sinó que aquest va esperar que la líder de Compromís dimitís. Els conservadors també han fonamentat les seves crítiques en el fet que els dos màxims dirigents del Consell feia tres anys que no conversaven sobre la investigació a la conselleria, tal com Oltra va explicar en la seva dimissió. Finalment, la portaveu del PP, María José Català, ha reclamat a Puig que demani "perdó per un error del seu Consell, un error tremend –en referència a la gestió del cas de la menor abusada–", i ha afegit: "Amb nosaltres, les persones que estaven en un procés judicial dimitien".

Les crítiques del Partit Popular les ha contestades Puig demanant "perdó a totes les persones a qui no donem els serveis adequats", perquè aquest no és un govern "superb", però també ha donat les gràcies a Oltra per la seva "dignitat" a l'hora de dimitir, a diferència "dels 135 imputats que tenien vostès i que mai ho van fer". També ha incidit en aquest missatge el conseller d'Hisenda, Arcadi España, que ha qualificat el treball d'Oltra de "fonamental per al canvi polític".

Per la seva banda, el coportaveu de Compromís, Vicent Marzà, ha dedicat l'inici de la seva intervenció a agrair a Oltra la seva dimissió en una actuació que ha qualificat d'"exemple". "Gràcies per demostrar que tots no som iguals i per fer un pas al costat per fer-ne deu endavant, i perquè quan este malson acabe pugues tornar més forta que mai".

El president del govern valencià, Ximo Puig, i la vicepresidenta primera, Aitana Mas, moment abans de la sessió de control a l'executiu.
stats