País Valencià 11/06/2013

El president Alberto Fabra fitxa un cuiner personal com a assessor de la Generalitat Valenciana

Segons la informació que avança el diari valencià 'Levante-EMV', el cuiner hauria estat recuperat per Fabra després que fos acomiadat amb un ERO d'una empresa pública

Ara
2 min
Fabra ha contestat les preguntes de l'oposició durant la sessió de control d'aquest dijous. / SOLER / ACN

ValènciaEl president valencià Alberto Fabra compta des de fa unes setmanes amb un cuiner que s'ha sumat al seu grup d'assessors. I és que el departament de Presidència de l'administració valenciana ha contractat com a personal eventual la persona que ha estat el cuiner del Palau de la Generalitat Valenciana en les últimes legislatures.

Segons publica avui el diari 'Levante-EMV', el president Fabra ha decidit comptar amb els serveis del cuiner Eugenio Ramón L.M. com abans havien fet altres presidents valencians. Aquest professional ja havia cuinat abans per als presidents valencians i els seus convidats, però l'ERO que va deixar al carrer 32 treballadors de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) també va posar fi a la seva carrera com a cuiner de la Generalitat Valenciana.

Com que el seu lloc de treball depenia d'aquesta empresa pública i no de la Generalitat Valenciana, Eugenio Ramón L.M. va deixar de prestar el servei de cuiner al president en fer-se efectiu l'ERO de l'AVT. Ara, però, Fabra ha decidit contractar-lo com a personal eventual −mateixa categoria que els seus assessors− i ocupa aquest càrrec des de l'1 d'abril amb un salari que ascendeix als 29.915 euros bruts a l'any.

Entre les seves funcions hi ha l'organització dels sopars oficials i de treball del president valencià, Alberto Fabra, i els seus convidats, i també la supervisió dels àpats que es puguin encarregar a empreses externes per a qualsevol tipus d'acte que se celebri a la seu de la Generalitat Valenciana.

Aquesta notícia surt a la llum poques setmanes després que el mateix diari, el 'Levante-EMV', desvetllés que el president Fabra havia contractat els serveis d'un expert per un valor de 20.000 euros i a càrrec dels diners públics dels valencians un 'coach' per rebre formació i un curs de lideratge. La publicació de la informació va fer reconsiderar aquest contracte i Fabra va decidir finalment rescindir-lo i assumir ell mateix les despeses d'aquest curs.

stats