País Valencià 22/06/2013

El PP valencià suspèn de militància Rafael Blasco i l'exconseller haurà de deixar el grup parlamentari

El comitè de garanties ha pres aquesta decisió després d'estudiar unes declaracions en què dubtava de la imparcialitat de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana

1 min

La comissió de drets i garanties del PP valencià ha decidit aquest dissabte suspendre cautelarment de militància el diputat Rafael Blasco. Aquesta decisió implicarà que Blasco no podrà representar el PP en cap acte ni institució i, per això, la conseqüència més directa serà la seva expulsió del grup parlamentari popular a les Corts Valencianes. Blasco, però, ja ha dit que no deixarà el seu escó i, per tant, romandrà al parlament com a diputat no adscrit.

Blasco, exconseller de Solidaritat, està imputat en el cas Cooperació, que investiga un presumpte frau en l'adjudicació d'ajudes al Tercer Món i la mateixa Generalitat Valenciana que està personada en el cas demana per a ell 11 anys de presó pels delictes de frau, malversació, tràfic d'influències i falsedat documental.

El fins avui diputat del PP va concedir una entrevista dimecres passat a 13 TV per parlar de la seva situació judicial. En el programa 'El cascabel al gato', Blasco va assegurar que el govern valencià l'havia tractat de manera diferent a la resta d'imputats i fins i tot va insinuar que el president Alberto Fabra podria haver pressionat l'Advocacia de la Generalitat Valenciana perquè actués amb tanta contundència com ho ha fet contra ell.

Aquestes són les declaracions que Fabra va anunciar dijous que portaria al comitè de garanties perquè s'estudiés si podien comportar alguna sanció i per les quals ara per ara Rafael Blasco ja no milita, cautelarment, en el Partit Popular valencià.

stats